Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu Kıyam seyredilir

YILAN hikayesine dönen Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam dizisi nihayet TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluştu. Diziye TRT'nin gösterdiği özen ve ayrıcalık en başından belliydi. Hatta beğenilmeyen ilk bölümlerin bazı sahnelerinin yeniden çekildiği ve senaryoda değişiklikler yapıldığı basına yansımıştı.
Her şeyden önce Kıyam'ın mekan kullanımı, benzerlerinden çok daha üstün. Anlatım da son derece akıcı ve sade. Tarihi gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı kalınmasına rağmen, dramatik unsurlar gözardı edilmemiş. Dekor, kostüm ve aksesuvarlarda ihtişam değil ama özen var. Kamerası, ışığı, kurgusu standartların üzerinde.
Oyunculuklara gelince:
Bence hemen hepsi son derece doğru seçimler. Özellikle Türkan Şoray, o asil ve seçkin tavırları ile Hatice Sultan karakterini adeta üzerine giyivermiş. Fırat Tanış, Patrona Halil rolüyle yine çokça beğeni toplayacağa benziyor. Ama benim en büyük alkışım bir kez daha Tolga Karel'e...
Öykünün en kötü ruhlu karakteri olan Entrikacı Kasım rolündeki müthiş performansıyla yine canımı sıktı(!) Beni üzen şu:
Bu kadar yetenekli ve göz alıcı bir oyuncu, özel hayatıyla kendini nasıl bu kadar hırpalayabiliyor?
Onun light magazin programlarına yakıt pompalayan 'bar önü maceralarına' hiç ihtiyacı yok ki! Keşke bir senarist çıkıp ona 'hayat' yazsa...
Çünkü yaşamayı değil, 'oynamayı' daha iyi beceriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA