Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Umudu hala var

Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta alınan yenilgi sonrasında Wolfsburg maçı bir bakıma 'devam mı yoksa tamam mı' karşılaşmasıydı. Bu maçta alınan bir puanın Beşiktaş açısından büyük önem taşıdığı gerçeğini göz ardı etmememiz gerekiyor. Maçın ilk yarısında Beşiktaş adına söyleyebileceğimiz çok olumlu sözlerimiz yok. Sadece Wolfsburg'u karşılamayı düşündüler. Top kendilerine geldiğinde ise akıl almaz pas hataları sonucunda rakiplerine hücum olanağı sağladılar.
Koskoca 45 dakikada Wolfsburg takımı Beşiktaş'ın sağ kulvarına sayısız hücum girişimlerinde bulundu. Bunda en büyük neden İbrahim Kaş'ın kendi kulvarını boş bırakarak anlamsız bir biçimde içeri kaçmasıydı. Bu kenardan gelen toplarda Dzeko ile iki kez gol pozisyonu ürettiler.
Beşiktaş savunmasında ilk yarıda özellikle Ferrari ve Sivok'un hatasız oyunları sonucunda Wolfsburg kendisini rahatlatacak golü bulamadı.Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en önemli sorunlarından biri ise top kendilerine geçtiğinde bir türlü atak girişimlerinin istenilen düzeyde olmamasıydı. Orta sahada Fink her ne kadar mücadele gücü yüksek bir oyuncu olsa da ayağına gelen topları çok olumsuz kullandı. Tello ise oyuna ağırlığını koyması gereken oyuncu olmasına rağmen oyunda hiç yoktu. Bobo ve Nihat ise orta sahadan gerekli destek gelmeyince çok etkisiz kaldılar.

KADER MAÇI İSTANBUL'DA
İkinci yarının 70'nci dakikasına kadarki bölümü Beşiktaş adına bir korku filmi gibiydi. Wolfsburg her iki kulvardan da ciddi atak girişimlerinde bulundu. Savunmasını orta sahaya çıkartarak Beşiktaş kalesinde baskı kurdu. Grafite'nin atılmasından sonra ise oyunda dengeler değişti. Beşiktaş golü bulabilmek için daha fazla hücuma dönük oyuncularını sahaya sürmesine rağmen bırakın golü bulmayı, gol pozisyonu bile üretemedi!
İşte Beşiktaş'ın en önemli sorunu bu. Çok hücum oyuncusu sahada yer alsa bile eğer hücuma yönelik organize yapan bir takım değilseniz sonuç alabilme şansınız çok zordur. Artık her şey İstanbul'da Wolfsburg karşısında alınacak sonuca bağlı. Beşiktaş burada Alman ekibini yendiği takdirde gruptan çıkma adına daha da umutlu bir konuma gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA