Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hak edilen 3 puan

Trabzonspor'un son yıllarda bir türlü gerekli sonucu alamadığı büyük karşılaşmaları göz önüne getirdiğimizde, kendi gerçeğine zıt oyunlar sahaya yansıttığını hep belirtmeye çalıştık. Dün ise Trabzonspor maçın başlamasıyla birlikte oyuna daha fazla konsantre oldu, kendisi için çok önemli olan takım birlikteliğini, mücadele gücünü sahaya yansıttı ve haklı bir galibiyet elde etti.
Maçın ilk 10 dakikasında Galatasaray'ın girdiği iki net gol pozisyonu var. Sonrasında ise Trabzonspor önce orta sahada daha fazla ayağa pas yaptı, ondan sonra da atak girişimlerinde bulunmaya başladı. Alanzinho'nun ayağına aldığı toplarda daha üretken olması ve Burak'ın Galatasaray savunması arasına attığı deparlar sonucunda Trabzonspor Galatasaray savunmasını daha fazla rahatsız etti ve gol pozisyonları üretmeye başladı.
Colman'ın attığı golde Emre Güngör'ün hatası büyüktü. Golden sonra ise Trabzonspor topa daha fazla sahip olması gerekirken oyunu nedense sahasında kabul etti. Bu bölümde kendi savunmasından dönen topları kazanamadıkları için Galatasaray daha baskılı olan ve pozisyonlar bulan taraftı.

G.SARAY'A ONUR YETTİ
İkinci yarı ise Galatasaray'ın daha çok hücumu düşündüğü anlarda kaptırdıkları toplar sonucunda Trabzonspor'un sayısal olarak rakibin savunmasını az adamla yakaladığı pozisyonlar hayli çok. Final pası yetersizliği ve şut-pas tercih yanlışlığı farkı artıramamanın tek nedeniydi. Galatasaray'ın geliştirdiği ataklarda ise kaleci Onur öne çıkan oyuncuydu.
Böylesi büyük bir maçı kazanmak Trabzonspor camiası için tabiî ki büyük önem taşıyor. Ancak istikrarlı sonuçlar üst üste gelmediği zaman büyük hedeflere ne yazık ki ulaşmanız çok zor oluyor.
Bu yüzden önce Türkiye Kupası'nı almak ve sonrasında da gelecek sezonun hesaplarına gün geçirmeksizin başlamak gerekiyor.
Hakem Yunus Yıldırım ise bana göre beklenenin aksine çok iyi yönetim göstererek maçın önüne geçmemeyi başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA