Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Gabriç'in çıkması ve hakem

Trabzonspor'u anlayabilmek çok zor. Rahatlıkla kazanabileceği bir maçı son dakikalarda yediği golle mağlup olarak bitirdi. Özellikle maçın ilk yarısında oyunun büyük bölümünde baskı kuran bir Trabzonspor seyrettik. Yaptıkları presle rakibi kendi alanından çıkartmadılar ve kazandıkları toplarla da pozisyonlar üretmeye çalıştılar. Burak, Gabriç ve Egemen ile girilen net gol pozisyonları var. Trabzonspor savunmasına ilk yarıda hiç iş düşmedi. Sol kenarda oynayan Cale, oyunun ne savunma tarafında var ne de hücumda. Bir de ayağına gelen toplarda pas verirken bile zorlanıyor! Bu oyuncuya Şenol Güneş nasıl tahammül ediyor, anlamak mümkün değil.
Sağda ise Ömer Aysan, önünde Burak oynadığı zaman, bu oyuncu devamlı çizgiye çıkarak top aldığı için hücumda katkısı sınırlı kalıyor. Orta sahada Selçuk ve Colman daha önceki maçlarına göre daha öne çıkarak top aldıkları için ilk yarıda etkili olan isimlerdi. Alanzinho ise Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan oyuncuydu. Birçok pozisyonda Kayserisporlu oyuncuların aşırı sertlikleriyle karşılaşmasına rağmen driplinglerle rakip savunmayı en fazla zorlayan oyuncu oldu. Burak ise Trabzonspor adına katkı yapmadı.
İkinci yarı yağan yağmurla ağırlaşan sahada ilk yarıya göre Trabzonspor daha farklı bir görüntü çizdi. Oyunun ilerleyen dakikalarında Burak'ın yerine Teo, Gabriç'in yerine de Ceyhun değişikliklerini gördük. Gabriç'in yerine Ceyhun oyuna girdikten sonra Teo ve Umut çift santrafora döndü. Alanzinho sol kenara geldi. Peki sağ kenarda kim var? Üstelik Gabriç oynadığı sürede, Kayserispor savunma boşluklarını yaptığı koşularla rakip savunmayı en fazla rahatsız oyunculardan biriydi.

ÖNEMLİ HATALAR YAPTI
Yenilen golden önce ise Egemen sakatlanmış ve "Beni oyundan çıkarın" diye bas bas bağırırken, nedense yapılmayan değişiklik sonucunda kalelerinde golü görme becerisi gösterdiler! Hakem Fırat Aydınus ise çok önemli yanlışlara imza attı. İlk yarıda Alanzinho'ya Aydın'ın yaptığı hareket ikinci sarı karttan kırmızı kart. Aynı şekilde Semih'in, Ömer Aysan hücuma giderken arkadan yaptığı faul ise yine ikinci sarı karttan kırmızı gerektirirdi. Ama görünen o ki yıllar geçse de hakemlerimizde değişen bir şey yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA