Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çiçek ve sorular

Dursun Çiçek olayında, zihinleri bulandıran birçok konu peş peşe geldi.
1) Çiçek hakkında tutuklama kararı veren 14. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hâkimi Rüstem Eryılmaz'dı. İtiraz, gene 14. Ağır Ceza'ya yapıldı ama, her nedense, heyetin üç üyesinden biri olan Yakup Hakan Günay, salı günü izne ayrıldı ve yerine 9. Ağır Ceza'dan Faik Saban görevlendirildi. Albay Çiçek, 2'ye karşı bir oyla tahliye edildi. Acaba, izne çıkan Yakup Hakan Günay'ın eğilimi neydi, bunu bilemiyoruz. İzne ayrılmasaydı, 2'ye karşı bir oyla Çiçek'in tutukluluk hali devam mı edecekti?
2) Ergenekon savcıları, Dursun Çiçek'e, Askeri Savcılık'ta attığı imzayı sorunca, "3 yıldır bu farklı imzayı kullandığını" söylemiş. Ama sonra, ifadesini değiştirmiş, "Sehven böyle söyledim; ilk defa o imzayı Askeri Savcılık'ta attım" diye bir açıklama yapmış. Bu çelişkilerin sebebi ne? Bir gazete haberine göre de, telefon dinleme kaydında, bir kişinin Çiçek'e, "Savcıya vereceğin savunmada imzanı değiştir" dediği söyleniyor. Gerçekten böyle bir telefon kaydı var mı? Ve Çiçek, neden önce "3 yıldır belgedeki imzayı kullanmıyorum" dedi, sonra caydı? İmza meselesi kafa karıştırmaya devam ediyor.
3) Dursun Çiçek, Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş ile devre arkadaşı. Zaten, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Levent Göktaş'ın avukatlığını yapan Serdar Öztürk'ün ofisinde çıktı. Levent Göktaş yakalandığında, onun da ofisinde, çok sayıda belge ele geçirilmişti: İlker Başbuğ ve danışmanlarıyla ilgili bilgiler; rütbeli askerlerin aileleriyle ilgili bilgiler; birçok yargıçla ilgili video görüntüsü; rütbeli isimlerle ilgili notlar; AK Parti'ye dava açılmadan Levent Ersöz ile YARSAV Başkanı'nın buna ilişkin teması...
Çiçek tahliye oldu ama, yargı süreci devam ediyor ve konu kapanmadı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA