Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'ye siyah çelenk

Aşağıda isimlerini sıraladığım askerler, herhalde yakında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a bir teşekkür mektubu yazacaklar. Çünkü Baykal, onların Şemdinli olayı dolayısıyla adli mahkemelerde hesap vermelerini önleyecek adımı attı.
Baykal'a ve CHP grubuna teşekkür borcu olan askerler şunlar: Van Asayiş Kolordu Komutanı Selahattin Uğurlu, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Erdal Öztürk, Hakkâri İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Eşref Hatipoğlu, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Kurmay Başkanı Erhan Tavşancı, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Kurmay Başkanı Reha Şatana, Jandarma Binbaşı Cemal Temizöz, Jandarma İstihbarat Yüzbaşı Ali Osman Celasun. Van Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Ferhat Sarıkaya, yukarıda adı geçen asker kişilerin soruşturmasını tefrik etmiş ve "suç işlemek için örgüt kurmak" iddiasını ihtiva eden dosyayı Genelkurmay Başkanlığı'na göndermişti. Genelkurmay Başkanlığı, bu dosya ile ilgili soruşturma izni vermediğini duyurmuştu. Üstelik Genelkurmay Başkanlığı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na, Ferhat Sarıkaya'yı şikâyet ederek, onun meslekten ihracını sağlamıştı.
"Suç işlemek için örgüt kurmak" iddiası, artık, sivil mahkemelerin görev sahasında. Bu yüzden, Genelkurmay'ın soruşturma izni vermediği şahıslar hakkında, mağdur avukatları, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe sundu; yargılamanın sivil mahkemede yapılmasını istedi. Ama suçlanan askerlerin imdadına CHP yetişti. Şemdinli'de, astsubay Özcan İldeniz ile Ali Kaya ve itirafçı Veysel Ateş, bizzat halk tarafından neredeyse suçüstü yakalanmıştı.
Eyy Şemdinli halkı, gidip CHP ilçe merkezine kara çelenk koyun ve adaletin işlemesini engelleyen Deniz Baykal'a teessüflerinizi bildirin. Siz yakaladınız, Baykal onları adaletten kaçırıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA