Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

O konuşma sitede yok

Sabah gazetesinin haberine göre, Org. İlker Başbuğ'un bütün demeçleri Genelkurmay sitesinde yer alıyor; biri hariç. Yer almayan, 26 Haziran 2009'da yaptığı ve Dursun Çiçek tarafından hazırlanan belge için "kâğıt parçası" dediği meşhur konuşması. İnternetteki haber portalları, "Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinden o konuşma çıkarıldı" diye bilgi verdi. Akabinde, Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Zaten bu konuşma Genelkurmay sitesine hiçbir zaman konulmamıştı" açıklaması geldi.
İlker Başbuğ'un bütün konuşmaları istisnasız var da, bu neden yok?
Tahmin edelim:
1) Telâş ile unutuldu.
2) Önemsenmedi.
3) Belgenin "kâğıt parçası" olmadığı biliniyordu; bir gün hakikat meydana çıkar mülâhazasıyla, mahcup olmamak için tedbirli davranıldı.
Ben, üçüncü şıkkın doğru olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen, gene de mantığı anlamakta güçlük çekiyorum. Zira bu iletişim çağında, o konuşmanın tam metni kim bilir kaç kişinin elinde. Genelkurmay sitesine koymamakla iş bitmiyor. "Kâğıt parçası" sözü zihnimize kazıldı. Şimdi hesabının verilmesini bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA