Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Örnek'in günlükleri

31 Mart 2007'de, Özden Örnek'in günlükleri tartışılırken bakın ne yazmışım:
"Sevgili meslektaşımız Ertuğrul Özkök, 'Bunlar benim günlüklerim değil' diyen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek'e inanmamızı bekliyor. 'Belli ki birileri özel bir imalat yapmış' diye yazıyor.
Keşke mesele bu kadar basit olsa! Özkök'e, Oramiral Örnek'in daha önce Star gazetesinde Şamil Tayyar'a yaptığı açıklamayı okumasını tavsiye ederiz. O tarihte, bugünkü gibi '1957- 1981 döneminde hatırat yazdım. Bu dönemden sonra ve komutanlığım sırasında, karargâhta günlük programlarım düzenli olarak kayıt edilmekteydi. Günlük programlar ve ziyaretleri alıp, bunlar üzerinden tamamen senaryo yazılmış' dememişti. İşte 14 Mart 2007 tarihli Star gazetesinde Özden Örnek'in sözleri: 'Her çalıştığım yerde, Kasımpaşa'da, Donanma'da, Ankara'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yaparken günlük faaliyetlerimi, günü ve saatini belirterek not ettim. Ayrıca özel faaliyetlerimi de not ederim. Bu notlar sadece bana ait olan bilgisayarda görülürdü, şifreliydi. Görev sürem dolup ayrılırken, henüz üniformamı çıkarmadan bir iki gün önce, bu faaliyet notlarımın tamamını bilgisayardan sildim. Yani öyle 'delete' tuşuna basarak değil. Canımın yanacağını bildiğim için, bulunmasın, okunmasın diye üstünü yazdırarak sildim.'
İşin ciddiye bindiğini anlayınca Örnek, 'Karargâhta günlük programlarım ve ziyaretlerim kayıt edilmekteydi' diyor. Yani ifade değiştiriyor.
Kendisine şunu sormak isteriz: Niçin daha üniformasını çıkartmadan, 'canının yanacağını bildiği için' günlük programlarının yazılı olduğu sayfaları siliyor? Silmekle yetinmiyor, üzerini de yazdırıyor?"

***

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifade vermeye çağrılan Özden Örnek, "Günlükler bana ait değil" diyecekmiş gene. Oysa bu günlüklerde yazılanların pek çoğu dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından da teyit edildi. Üstelik 2. Ergenekon iddianamesi kapsamında savcıların görevlendirdiği 4 bilirkişi de günlüklerin Özden Örnek'e ait olduğunu açıkladı.
Türkiye değişti. 29 Mart 2007'de günlükleri yayınlayan Nokta "maddi sıkıntı sebebiyle" kapanmak zorunda bırakılmıştı. Birçok meslektaşımız, günlüklerin "imalat" olduğunu ileri sürüyordu. Köprülerin altından çok sular aktı ve o sular, yavaş yavaş darbe zihniyetinden ülkemizi temizlemeye başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA