Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

9 şehit

Erzurum'daki Özel Yetkili Mahkeme'nin Başsavcısı Osman Şanal, tutuklanan Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı
Nedim Erten ve arkadaşlarına, 2008'de, Kemah'ta, mayın tuzağına düşerek şehit olan 9 askerle ilgili sorular sormuş. Bunu, CHP milletvekili Ahmet Ersin'in açıklamalarından anladık. Taraf gazetesine göre, Nedim Erten'in bu konuda sorguya alınmasında Sarıyazı köyünün muhtarının ifadeleri etkili olmuş. Sarıyazı muhtarı Zeki Algül, olayın cereyan ettiği tarihten (11 Ağustos 2008), 5 ay sonra tutuklanmıştı; ifadesinde "Mayın patlamasından bir gün önce, 10 Ağustos 2008'de, saat 22 ilâ 23 arasında, köyümüze teröristlerin geldiğini Murat başçavuş ile Nedim yüzbaşıya haber verdim" demişti. Yargılama devam etti. Mahkeme, sanık avukatının da talebi doğrultusunda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan o güne ait iletişim bilgilerini istedi. (23 Kasım 2009) Neticeyi bekliyoruz. Bir Jandarma İstihbarat görevlisinin hâkim tarafından böyle bir suale muhatap olması, gerçekten üzüntü verici. Binbaşı Nedim Erten de, zaten, tepkisini CHP milletvekili Ahmet Ersin'e söylemiş. Ama öte yandan, maalesef, yaşanan olaylar var. En iyisi, gerçekten böyle bir telefon konuşmasının muhtarla başçavuş ve binbaşı arasında, söylenilen saatte geçip geçmediğinin tespit edilmesi; hakikatin ortaya çıkması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA