Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Öcalan'a sansür

7 askerin Tokat Reşadiye'de saldırıya uğraması konusunda Abdullah Öcalan avukatlarına bir değerlendirme yaptı. Ama her nedense bu değerlendirmesi sansüre uğradı. Taraf'a göre, Öcalan, "Reşadiye'yi anlamadım, Tokat benim aklımın köşesinden bile geçmezdi" demiş, PKK askeri komuta sorumlusu Duran Kalkan ile ilgili olarak da, "Bu Duran ne yapmak istiyor, amacı ne, anlamış değilim" diye konuşmuştu. Konuşmanın bu bölümleri metinden çıkarıldı fakat, bir şekilde Taraf'a ulaştırıldı. Acaba, PKK tarafından üstlenilen ve 7 erin ölümüyle sonuçlanan saldırının Öcalan'ın bilgisi haricinde cereyan ettiğinin bilinmesi niçin istenmiyordu? Zaten, 1993'te 33 erin Bingöl'deki katliamı da, Şemdin Sakık'ın emri üzerine gerçekleştirilmişti. Öcalan, daha sonra, bu olayın, talimatı dışında cereyan ettiğini açıklamıştı.
Öcalan'ın hiçbir konuşmasının dışarıya sızdırılmaması normal karşılanabilir ama, görüşmeden 7 er ile ilgili bölümlerin çıkarılmasına ne anlam vermeliyiz? Çıkaran kim? Sebebi ne?

***

Bu sansürün PKK içinde bir grup tarafından yapılması da kuvvetle muhtemel. Nitekim 2004 yılında, örgüt içinde bir bölünme mevcuttu ve Öcalan avukatlarla görüşme notlarının sansürlendiğini tespit etmişti. Bunun üzerine, şöyle bir açıklama yapmıştı: "Halkımızın bin bir emekle kurduğu radyo, TV ve gazeteler var. Hangi alçak oralarda sesimi kısabiliyor; engelleyen terbiyesiz adam kimdir? Devlet bile bunu bana uygulamadı. Bunun hesabını herkes verecek. Rıza'dan (Rıza Altun), Abbas'a (Duran Kalkan), Cuma'ya (Cemil Bayık) kadar herkes. Bu bir komplodur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA