Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gaffar Okkan suikastı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan öldürülünce, bunun Hizbullah'ın eseri olmadığı çok konuşulmuştu. Çünkü Okan, Diyarbakır'daki halk ile sıcak temas kurmuş, kutuplaşmayı, gerginliği ortadan kaldırmıştı.
Güneydoğu'da, yıllarca Genelkurmay'ın kadrolu tercümanı olarak görev yapan Yıldırım Beğler, çarpıcı iddialarda bulunuyor. "Gaffar Okkan, PKK'ya yardım ve yataklık yapıyor, vatan hainidir, bunun ölmesi lâzımdır, şeklinde söylentiler çıkarılmıştı; daha sonra da Emniyet Müdürü'nün katledilmesi görevi C Timi'ne verildi. Suikast sonrası C Timi, Mete (Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş) ile toplantı yaptı. Mete, C Timi'ne 'Basın gidin Kuzey Irak'a, millet sizi burada görmesin' dedi. Onlar Süleymaniye'ye geçip, 3-4 ay kaldılar. O arada, cinayeti Hizbullah örgütü üstlendi. Kuzey Irak'tan dönen C Timi, önce Diyarbakır'a, oradan Antep'e geçecekti. Ama 16 Mayıs 2001'de, bindikleri uçak Malatya'da düştü. Hayatını kaybeden 34 kişi arasında, Gaffar Okkan cinayeti faillerinin hepsi, yani C Timi'nin 20 kişilik tüm kadrosu vardı."
Beğler, C Timi'nin bağlı olduğu Özel Kuvvetler Muharebe Arama Kurtarma Birliği'ni (MAK) suçluyor. "Eğer deşifre olursanız, hemen infaz edilirsiniz" diye bilgi veriyor.
Bütün bu anlatılanlara inanmak istemiyoruz. Lütfen, inanmamamız için delile dayanan ciddi açıklamalar yapılsın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA