Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gaza gelmek

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gündemi etkileme gücü müthiş. Ama biraz da, biz gazeteciler yüzünden galiba böyle oluyor. Evvelki gün grup toplantısında "Biz gaza gelmeyiz" dediği için, birçok basın yayın organının sorusuna muhatap oldum. Önemsenecek bir söz değil; öylesine, sıradan sarf edilmiş cümleler. Ama biz gazeteciler, bunun esrarını çözmeye çalışıyoruz. "Kimi hedef aldı? Yandaş basını mı fırçaladı?" vs... Herkes düşüncelerini serbestçe ifade edebilir. Bir ihtimal, o da, acele etmesini tavsiye edenlere, "Davul bizim boynumuzda asılı" anlamında, sorumluluk mevkiinde oturan bir insanın, daha dikkatli adım atması gerektiğini hatırlatmış olabilir. Zaten, o sözleri sarf ettiği paragrafın son bölümünde, "Öfkeyle kalkıp, zararla oturmayız" derken de, özenli davranacağının işaretini veriyor.
Biz gazeteciler, düşündüklerimizi yazmaya ve öneride bulunmaya devam edeceğiz. Erdoğan, bunlardan istediği ölçüde yararlanır. Uygun görmedikleri için "Bekâra karı boşamak kolay" da diyebilir.
Gerçekten de, gazete köşesinden tavsiyelerde bulunmak başka, bizzat olayları göğüsleyerek, yol almaya çalışmak başka.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA