Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

BDP ve AK Parti

2009 mahalli seçimlerinde, Demokratik Toplum Partisi (DTP), bir önceki döneme göre bölgede başarı göstermiş, AK Parti ise, önemli ölçüde gerilemişti. Buna rağmen, Bitlis, Bingöl, Gaziantep, Adıyaman, Tunceli, Şanlıurfa gibi illerimizde, İl Genel Meclisi'nde AK Parti birinci partidir.
Ayrıca, AK Parti Ağrı, Muş, Bitlis, Bingöl, Mardin, Gaziantep, Adıyaman'da belediye başkanlıklarını da kazanmıştı. DTP ise, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Van, Iğdır'da belediye başkanlıklarını almış, İl Genel Meclisi'nde de, Muş, Ağrı, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Van ve Iğdır'da birinci parti olmuştu. Bu örnekleri, BDP'nin çoğunluğu temsil etmediğini göstermek için verdim. Tabii ki öneri yapmakta serbest ama oy dağılımı, o taleplerin, "Kürdistan" diye nitelediği bölgede bile azınlıkta kaldığını gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA