Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

67 bin ağaç kâğıt olmaktan nasıl kurtuldu?

Eğitimin yanı sıra, bir ekonomi yazarı olarak son yıllarda en çok şirketlerin ne kadar yeşil olduğuna bakıyorum.
Ve kimse alınmasın ama en yeşil, en doğa dostu şirketleri kendime çok daha yakın hissediyorum. İşte bu nedenle Türk Telekom'u bir kez de e-faturada geldiği nokta ve kurtardığı ağaçlar nedeniyle takdire şayan buluyorum.
Düşünün ki Türk Telekom Grubu yani TT Net, Avea ve Türk Telekom'un 11 milyon abonesi artık e-fatura kullanmaya başlamış. Bu kağıt yapmak üzere kesilmekten kurtarılan 67 bin ağaç demek!
Türk Telekom bununla da yetinmemiş, efaturaya geçen her bir abone için bir de 81 ilde birden fazla ağaç dikmeye başlamış ki rakam 100 bin adede ulaşmış.
Sinan Cem Şahin, müşteriye eskiden gönderdikleri faturaların bir nüshasını da sakladıklarını hatırlatarak, şimdi müşteriye göndermedikleri zarf ve içindeki fatura, kendilerinde kalan nüsha yerine efaturaya geçerek, 2 bin 700 ton kağıt tasarruf ettiklerini, yaklaşık 67 bin ağacı kesilmekten kurtardıklarını söylüyor.
Müthiş değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA