Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

5 kadın Nobel kazanınca!

Sabancı Müzesi'nde Akbank'ın IMF toplantısına katılanlara verdiği kokteylde Bülent Eczacıbaşı ve KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç ile hararetli bir şekilde sohbet ediyoruz.
Konu iş hayatındaki kadınlar! Onanç ve ben şirketlerde üst pozisyonlara kadınların daha az geldiğinden, yönetim kurullarında çok az kadın yönetici olduğundan şikayet ediyoruz.
Bülent Eczacıbaşı da, 'Kadın yöneticiye yatırım yapılır. Müthiş olduğunu da düşünürüz. Ama hiç beklemediğiniz anda kadın yöneticileriniz sizi bırakıp gidebilir. 'Evlendim, çalışmayacağım. Çocuğum oldu yapamayacağım' dediklerinde hiçbir şey yapamazsınız. Düşünün üstelik en çok beğendiğiniz personeliniz olabilir bu' diyerek örneklerle madalyonun öteki yüzünü de anlatmaya başladı. Bir taraftan hak veriyoruz ama Eczacıbaşı biraz da bizi kızdırmak istemişti. Biz de kızmıştık tabii. Ama tabii bizim tansiyon yükseldi! Espri bir tarafa, konu bir an 'Peki ekonomide hiç Nobel kazanan bir kadın var mı' ya kadar geldi.
Peki ne oldu dersiniz? Bizim bu sohbetten birkaç gün sonra, ekonomi Nobel'i ilk kez bir kadına gitti! ABD'li ekonomist Elinor Ostrom, Nobel alıp tarihe geçti.
O sohbetten sonra Bülent Eczacıbaşı ile Paris'te tekrar karşılaştığımda, Nobel kazanan kadın sayısı 4'tü bulmuştu. Ekonomide Nobel'i bir kadının aldığı henüz duyulmamıştı. Buna rağmen, ard arda Nobel alan kadınların haberlerini duyan Eczacıbaşı bana dönüp, 'Biliyor musun, sabah haberi duyduğumda 'eyvah!' Şimdi beni ararlar diye yaptığımız o sohbeti hatırladım' dedi gülümseyerek. Aramadım ama bu esprili anekdotu yazmadan da duramadım.
Meraklısı için hatırlatma. Bu yıl 5 kadın Nobel'i kazandı. Üstelik Herta Müller, edebiyat alanında ödül kazanan 12'nci kadın oldu. Bu yıl ilk kez aynı anda tıp alanında iki kadın da Nobel kazandı. Kimya alanında da ödülü paylaşanlardan biri de hemcinsimizdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA