Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Berker, Erol Yarar'ı nasıl ikna edemedi?

Feyyaz Berker'le DEİK'in ilk on yılını konuşacağız diye oturduk masaya ama sohbet öyle bir ilerledi ki daldan dala konduk tabii. Konu bir ara TÜSİAD ve MÜSİ- AD'a da kadar geldi.
Türkiye'nin sanayi ve sivil toplum örgütleri kurma yolculuğunda hep ilk sıralarda olan Feyyaz Berker'in çaba göstermesine rağmen Erol Yarar'ın TÜSİAD'a değil, MÜ- SİAD'la çıktığı yolculuğu nasıl engelleyemediğini de öğrenmiş olduk.
Erol Yarar'ın babası Özdemir Yarar TÜSİAD kurulduğunda üyeler arasında yer alıyormuş. Feyyaz Berker bir gün Özdemir Yarar'a 'Oğlunla konuş, üye olsun TÜSİAD'a' demiş. Sonra da bakmış olmuyor, kendisi Erol Yarar'la buluşmuş ve uzun uzun sohbet etmişler ama sonunda Erol Yarar, Feyyaz Berker'e dönüp şöyle demiş: 'Çok güzel şeyler yapıyorsunuz ama ben angaje oldum.' Feyyaz Berker, o günleri hatırlarken, 'Çünkü Turgut Özal MÜSİAD'ın kurulmasını teşvik etmişti' diyor.
Feyyaz Berker bu arada farklı görüşte olsa dahi tüm örgütlerin bir biriyle işbirliği yapmasını, diyalog içinde olmasını tercih ettiğinin altını çiziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA