Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Rahmi Koç 5 milyon $ zararı duyunca ihracat defterini nasıl kapattı?

Kitap müthiş anekdotlarla dolu ancak ben buraya bir tanesini alıyorum. O da Türk sanayinin yapı taşlarını oluşturan Koç Holding'in Şeref Başkanı Rahmi Koç'un ihracatla ilgili 1970'lerde yaşadıkları zorluklarla ilgili:
" Türkiye dışa açılmazdan önce biz grup olarak ihracata yönelmek istedik ve bunu bir öncelik olarak ele aldık. Fakat liberal bir ekonomi yoktu ve bunun çok sıkıntısını çektik. İhracatta nasıl para kazanabiliriz, nasıl kar edebiliriz diye üzerinde çok durduk; fakta gördük ki ihracat katiyen karlı değildi o devirlerde. Bürokrasi çok fazlaydı ve de ihracatı tamamen yerli piyasadaki gücünüzden desteklemek durumunda kalıyordunuz. O bakımdan pek muvaffak olamadık, ama içimizde o ateş yanıyordu.
Hiç unutmam, rahmetli Mösye Bernar bir ekspoze yapmıştı, üç ay çalıştıktan sonra. Sonunda , "50 milyon dolarlık ihracat yaparsak, 5 milyon dolar zarar ederiz " diye geldi. Biz de , "5 milyon dolar zarar edecek halimiz yok. Hemen bu defteri kapatalım" dedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA