Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Oturup kalkmasını kimse bilmiyor!

Teknolojik her gelişmenin bedensel bir kayıp olduğunu düşünmüş müydünüz? Fizyoterapist Doktor İnan Toker, öyle olduğunu iddia ediyor. Vücudumuzla ilgili ilginç tespitleri var. Bakalım hak verecek misiniz?
"İnsanoğlu çok hareketliliğe göre dizayn olmuş. Hareketsiz olunca kayıplar başlıyor. Teknoloji ilerledikçe insanlar daha az hareket ediyor. Ayrıca, en basit bir aleti öğrenmek için kullanma kılavuzuna bakan bizler, vücudumuzu tanımak için hiç çaba sarf etmiyoruz. En basit bir sorunla karşılaştığımızda ise adeta okunup, üflensin ve geçsin istiyoruz. İstatistikler bir insanın günde 30 defa kalkıp oturduğunu söylüyor ama hiç kimse oturup kalkmasını bilmiyor.
Bel fıtığının başlıca sebebi de işte bu yanlış oturup kalkmalar. Düşünün 10 yılda 96 bin sefer yanlış oturup kalkıyorsunuz ve bel fıtığı olduğunuz gün, 'Ani bir hareket yaptım, o yüzden oldu' diyorsunuz ve çok yanılıyorsunuz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA