Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bir uçak dolusu Borusan'lı yönetici eşleriyle davetliydi

Hafta sonu Salzburg'a İstanbul'dan iki özel uçak kalktı. Çünkü Borusan Filarmoni Orkestrası, 90 yıllık Salzburg Müzik Festivali'ne alış öncesi konser vermek üzere davet edilmiş, Borusan da festivale üç yıl için sponsor olmuştu.
Ahmet Kocabıyık ve Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı olan kız kardeşi Zeynep Hamedi, Borusan Filarmoni'yi Avrupa'nın en iyi 10 orkestrasından biri olma hayaline bir adım daha yaklaştıran bu konseri çalışanlarıyla kutlamak istediğinden, eşleriyle birlikte yaklaşık 250 Borusan yöneticisini de davet etmişti. İşte o nedenle iki uçak dolusu çalışan, Kocabıyık Ailesi'nin birkaç yakın dostu ve gazetecilerden oluşan ekip, yağmurun sadece konser esnasında durduğu Salzburg'daydı.
Hepimiz heyecanlıydık. Genç şef olarak isminden övgüyle söz edilen Avusturyalı Şef Sascha Goetzel'in adeta dans ederek, kendinden geçerek yönettiği Borusan Filarmoni, Ulvi Cemal Erkin'in zillerin yoğun olarak kullanıldığı Köçekçe'siyle başladığı programında 2 bin 300 kişilik konser salonunda herkesi etkisi altına almayı başardı. Manastırdan dönüştürülen Salzburger Schauspielhaus binasındaki açılış şenliklerinin ilk konseriydi bu ve orkestranın aldığı alkışlardan belli oluyordu ki müthiş bir beğeni toplamayı başarmıştı.
Konserin ortasında Avusturya Bilim Bakanı Beatrix Karl, Ahmet Kocabıyık'a liyakat nişanı sundu. Benim için ilginç olan, bakanın bir vazifeyi yerine getirmekten ziyade keyif aldığı için olsa gerek, konserin değil sonrasında verilen kokteylin de sonuna dek orada kalıp, Borusan Ailesiyle sohbet etmesiydi. Ağzından bir cümle almak için epey uğraş vermem gereken işadamlarından biri olan Ahmet Kocabıyık, kendisinden söz etmeyi sevmiyor, aldığı nişan için aldığım tek cümle şu: 'Sanıyorum Efes Kazılarından dolayı bu nişanı veriyorlar'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA