Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

2010 yılı biterken projektörüme neler takılıyor?

Bazen size de öyle geliyor mu? Yoğun gündem konuları arasında savrulduğunuzu ve hangi konuya odaklanacağınıza bir türlü karar veremediğinizi hissettiğiniz zamanlar.
İşte bu yüzden farklı konularda kısa paragraflar bugün çok işime yarayacak. Çünkü konudan konuya atlamak istiyorum.

***

Günlerdir yazılarımda yer veriyorum. Evet ekonomi iyi bir yıl geçiriyor. İş dünyası bu kadarını beklemiyordu. Düşünsenize hani nerdeyse büyüme rakamları yıl sonunda çift haneli olacaktı, oysa yılın başında hiç kimse bunu öngörememişti.
Sanırım bu sebepten Avrupa'da büyük büyük şirketleri yöneten CEO'lar, başkanlar sessiz sedasız Türkiye turu yapıyor son zamanlarda.
Hepsinin ajandasında yatırımı güçlendirmek, şayet perakende de varlarsa mağaza sayılarını artırmak var. Ne de olsa yıl sonu koydukları hedeflere bu CEO'ları, Türkiye'de elde ettikleri ciro ve büyüme rakamları taşıyacak.
***

Görüyorum ki iş dünyasında başarılı markalar yaratmış, büyük şirketler kurmuş ailelerin genç kuşakları arasında sanata yatırım yapanlar çoğalıyor.
Andy Warhol ve Walton Ford gibi sanatçıları temsil eden ve dünyanın en iddialı galerisi olarak gösterilen Paul Kasmin Gallery'nin dünyadaki üçüncü şubesini İstanbul'da açmasının sebebi Alev ve Halis Komili'nin kızı Arzu Komili. Önceki akşam Komili ailesi, Kandilli'deki yalılarında iş dünyasının önde gelen isimlerine ve dostlarına galerinin açılışı nedeniyle bir parti verdi.
***

Davette Oya-Bülent Eczacıbaşı ile karşılaştım. Onlar da İstanbul Modern Sanat'ta İstanbul'da yaşayan 40 Ermeni mimar tarafından yapılan tarihi 100 binanın fotoğraflarının yer aldığı, 'Batılaşan İstanbul'un Ermeni Mimarları' adlı serginin açılışından geliyorlardı.
Kuleli Askeri Lisesi, Harbiye Askeri Müzesi, Ortaköy Camisi, Büyükada İskelesi, Beyazıt Kulesi, Kadıköy Süreyya Tiyatrosu'nun da aralarında bulunduğu birçok eserin Ermeni mimarlar tarafından yapıldığını biliyor muydunuz?
***

Mustafa Koç'un "bırakıyorum" demesi halinde TÜSİAD, Yüksek İstişare Konseyi için yeni bir başkan seçecek. Bu ay da dernek bu konuyu kendi içinde tartışacak. Komili'nin davetinde başkan yardımcılarından olan ve başkan olacağına kesin gözüyle bakılan Erkut Yücaoğlu ile karşılaştım. Baktım hala ser veriyor, sır vermiyor. Yücaoğlu hala bu konuların konuşulmadığını söylüyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA