Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bana 24 saat versinler ve ülke adı söylesinler!

"Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlara her fırsatta 'ne olur yurtdışında otellerde tek başınıza kahvaltı etmeyin diyorum. Bana ülke ve 24 saat versinler, ben o ülkenin önemli CEO'larını buluştururum; ki yaparım." Bu cümleyi fazla iddialı bulmuş olabilirsiniz. Ben de ilk dinlediğimde öyle buldum. Ama yaparım diyen kişinin kendine güveni tam. Geçen hafta Yatırım Ajansı Başkan Vekili Hüseyin Aslan'la sohbet etme fırsatı yakaladım.
Aslan'ın 10 gün içinde gittiği ve gideceği şehirler; Şam, Doha tekrar Şam, Tokyo, Seattle, Abudabi ve Londra. Hızlı bir tempoda yaşıyor ve çalışıyor. 14 yıl İngiltere'de yaşamış, yüksek eğitimini Londra'da tamamlamış. Kendine güvenen yeni nesil bürokrat tipi. Dikkat ediyorum, bir şekilde ajansı yönetenler birbirine çok benziyor. Heyecanları aynı ama yine de bakalım Aslan, görevde kaldığı süre boyunca söylediklerinin ne kadarını gerçekleştirebilecek? Ne de olsa bu koltuk hem herkesin olmak istediği hem de başarı ve başarısızlığın çok çabuk ölçülebildiği bir koltuk.

11 milyar dolara aracılık hedefi!

Hüseyin Aslan, önümüzdeki 4 yılda Türkiye'ye 75 milyar dolarlık bir yatırım beklendiğini hatırlatıyor. Aslan'ın kendi hedefi ise net: 2011'de 11 milyar dolarlık yatırıma, 2015'te de 15 milyar dolarlık yatırıma aracılık etmek. Aslan'a göre krizin olmadığı bir Türkiye'de zaten yılda 17-20 milyar dolarlık bir yatırım bandının oluşması çok normal.

Adabı muaşeret dersleri!

Yatırım Ajansı'nda şu anda 105 iyi yetişmiş, birden çok dil bilen gençler çalışıyor. 14 ülkede de temsilcilik var. Hüseyin Aslan, görgü kurallarından, kıyafet seçimine ve yeme içme kültüründen, ülkelerin geleneklerine kadar pek çok konuda aynı zamanda TÜSİAD'ın Brüksel Temsilcisi de olan Bahadır Kaleağası'ndan ders aldıklarını anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA