Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Fikrini beğendir 1 milyon doları kap!

Dünyaya ışık saçan fikirlerin konuşulduğu Edinburgh'daki TED Global'in yaz konferansından geçen hafta söz etmiştim. Konferans süresince bilimden siyasete, sanattan ekonomiye kadar pek çok farklı alanda iddialı fikirlerin sahiplerinden 18'er dakikalık konuşmalar dinledik. Son gün TED'i bugünlere getiren isimlerden Chris Anderson, daha önce 100 bin dolar olan ve en iyi fikre verilen TED ödülünün de bu yıl 1 milyon dolara çıkarıldığını duyurduğunda, salon uzun uzun alkışladı.
Gerçekten istedikleri 'nefes kesici' bir fikre bu ödülü vermek ve amaçları da bu fikrin dünyayı pozitif anlamda değiştirmesi. Şimdi bu toplantılara katılma şansını yakalamış bir gazeteci olarak en büyük dileğim ne diye soracak olursanız, belki çok iddialı ama 1 milyon dolarlık fikrin Türkiye'den çıkması derim.
Hiç aklımızda yokken, bir Türk şirketinin CEO'su yani Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray TED Global'e destek verince, Türk gazeteciler olarak kendimizi bir anda TED Global'de bulduk. Düşünün ki aslında parasını ödesen dahi katılmanın çok zor olduğu bir toplantıdan söz ediyorum. Şimdi Türkiye'de böyle bir ödülün varlığından ve böylesine iddialı bir arayıştan Türk bilim insanlarının, akademisyenlerin, gençlerin haberdar olmasına imkân verilirse, sonuçların hepimizi şaşırtacağına eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA