Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Doğan dersleri!

Mesleğe Hürriyet Gazetesi'nde başladım. Ama Doğan Grubu'nda hiç çalışmadım. Benim bulunduğum dönemde Hürriyet, Simavi Ailesi'nde idi. Ankara'da 20 yıla yaklaşan gazeteciliğim sırasında, özel sektörle kamunun kesişim alanına hep dikkat ettim. Siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığı dönemlerde, medya aracılığıyla yürütülen operasyonları hep bir kenara yazdım. Güncel gelişmeler karşısında Doğan Grubu için (diğer unsurların dışında) teknik tespitim şudur:
"Küçük ve ince hesaplara yenik düşmek!"
Bir seri vergi cezası kesilen Doğan Grubu mecralarının yayın çizgisi ile siyasi irade arasında çatışma olduğu iddia edilebilir. Lakin, son 3 yılın özeti şudur:
1- Petrol Ofisi'ne 1.2 milyar lira vergi cezası kesilmesine yol açan ve cömert uzlaşma sonucu 275 milyon liraya bağlanan işlem basit bir vergi iadesi talebinden kaynaklanmıştır. Birkaç milyon lira vergi iadesine tamah edildiği için POAŞ rutin incelemeye takılmıştır.
2- Doğan Yayın Holding için yılbaşında düzenlenen vergi kaçakçılığı raporu ise mali ve cezai yönden yargı aşamasındadır. Süreci etkilememek kaydıyla söylenebilecek husus şudur: "DYH, Alman Axel'e hisse satışından kaynaklanan 30 milyon lira vergiyi 3 ay öteleme ve faizinden yararlanma manevrası sırasında radara girmiştir.
3- Ve son olay. Doğan Grubu'nun, karmaşık hisse devirleri, yabancı ortak bulma ve AB zırhına bürünme adına dolanlı yapıldığı izlenimi vermiştir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA