Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Harcama çeki olmadan olmaz

Perşembe akşamı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Üreten Türkiye Platformu üyelerini dinledik. Platform, çarşıya çıkacak, spor sahalarında herkesi alışveriş yapmaya çağıracak. Müzmin muhalif değiliz ama iddialıyız. Bu iş tutmaz. Gelin hesap yapalım.
* Türkiye'de 16 milyon hane var.
* 13 milyon adet motorlu taşıtın 6 milyon adedi otomobil. Her 10 ailede 3.5 otomobil var.
* Her hanede 4 cep telefonu, 2.5 televizyon bulunuyor.
* Her hane elindeki paranın yüzde 25'ini konut için yüzde 25'ini de elektrik ve doğalgaza harcıyor. Geri kalan yüzde 50 ile kredi kartı ve tüketici kredisi ödeniyor.
* Her hane 3 kredi kartı taşıyor. 1 milyon 400 bin tüketici kredisi ve kredi kartı ödenmemiş. Ayrıca hane halkının yüzde 11'i yani 1 milyon 650 bini borçlu.
Her hanede ödemesi yapılamamış bir banka kredisi var. Ulaşım ve telefon gideri de cabası. Bu tablo gösteriyor ki, çalışan kesim yeterince borçlu. Para yok para... Orhan Veli, "Cep delik, cepken delik" demiş. Bu iş o misal.
Peki, çözüm ne?
İlk etapta ücretlilere vergi iadesi ve elbette harcama çeki...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA