Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

'Meslek Lisesi Memleket Meselesi'

Bu projeyi seviyorum. Türkiye'nin insan kaynağını doğru planlaması konusunda atılmış bir adım. Koç Holding dört yıldır uğraşıyor. Kolay mı? 1.5 milyon çocuğumuz meslek lisesinde okuyor. Koç, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" diyerek 21 şirketinin verdiği destekle 81 ilde 262 okulda 8 bin meslek lisesi öğrencisine staj destekli eğitim bursu veriyor. Dünya Bankası, "Yaratıcı Kalkınma Fikirleri" yarışmasıyla bu projenin yanında.
Dün Koç Holding'de bu yılın birincisi olan "Okulum Yetkili Servis'te" projesiyle İzmir Konak Motor Meslek Lisesi öğrencilerine ödül verildi.
Bu çalışma bir model.
Gelin görün ki; bu modelin peşine takılmış tek bir şirket bile yok!..
Yahu bu ülkenin sanayicisi, "Vasıflı mavi yakalı" aramıyor mu?
Sorarım size, yeni küresel düzende öne çıkmak isteyen Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bu mavi yakalılar nerede yetişecek? Geçen hafta Turkcell'in "Gönül Köprüsü" projesinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Şirketler meslek lisesi kurmalı ve işletmeli. Özel meslek liselerini destekliyorum" dedi.
Çubukçu'nun bu yaklaşımı önemli. Benim, Çubukçu'ya bir önerim var. Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TÜSİAD ile birlikte "Meslek Liseleri Şûrası" düzenlemeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA