Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Libananco'da sürpriz tanık!

Herkes Cem Uzan'ın peşinde. Türkiye, Uzan'ı arıyor. O, çoktan çekip gitti. Kimilerine göre, hâlâ Kıbrıs'ta Güney Rum Kesimi'nde. İddia o ki, babasının farklı kişiler adına yeni kurduğu şirketlerin başında. Bense yönümü Washington'a çevirdim. Sonuçta önümüzdeki ay dananın kuyruğu kopacak. Çünkü 2 Kasım'da "Libananco Tahkimi" başlıyor, duruşmalar 8 Kasım'da bitecek.
Abartmıyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) ve Adalet Bakanlığı bu gelişmeye odaklanmış. Gelişmeleri izliyor. Son viraja girilen Libananco Tahkimi'nde artık sonuç belli olacak.

***

Kulislerden yansıyanlara bakılırsa Güney Rum Kesimi şirketi Libananco tarafından Türkiye aleyhine açılan ve 3 yıldır süren 10.1 milyar dolar tutarındaki bu tahkim, önemli bir tanığı ağırlayacak: Sürpriz tanık, kaçak işadamı Cem Uzan. Tanık olarak ismini çoktan yazdırmış. Konuşacağını beyan etmiş. Ama şimdi kaçak, üstelik listeden adını sildirmemiş, acaba ne yapacak?

***

Kulislerde, "Uzan konuşacak ve mağdur rolünü oynayacak" diyorlar. Acaba susma hakkını kullanıp, Adalet Bakanlığı'nın 10 gün içinde çıkartmayı planladığı kırmızı bülten ve Fransa'dan iade istemiyle ilgili yolculukta pazarlık yapmayı dener mi?
Bekleyip göreceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA