Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Morningstar niye geldi?

Hoş geldi, sefa geldi! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi ABD Başkanı Obama'nın özel enerji temsilcisi Richard Morningstar çıkageldi! Morningstar, sıradan biri değil ki? Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz rezervlerine sahip olan Hazar Bölgesi'ne bakıyor. Avrasya'nın kalbini kontrol ediyor.
Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları, geçen yıl yaptıkları anlaşma gereği ortak bir "Enerji Çalışma Grubu" oluşturmuş, ayrıca düzenli toplantı yapma kararı almıştı. Dün yapılan ziyarete bu çerçeveden bakmak gerekiyor.

***

Morningstar'ın çantası, BTC'nin genişletilmesi, Nabucco, Irak petrol ve doğalgazı, yenilenebilir enerji, enerjinin finansmanı diye uzayıp giden liste ile dolu. Ancak bu kez durum farklı. Artık etnik ve dini kimlik açısından Türkiye'nin içinde yer aldığı iki bölge üzerinde durulacak.
İlki; Sudan, Nijerya, Libya ve Cezayir'in yer aldığı Orta ve Kuzey Afrika...
Diğeri; Balkanlar'dan Doğu Türkistan'a uzanan Avrasya kuşağı...
ABD'nin "Müslüman Türk kuşağı" kazı çalışması tam gaz devam ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA