Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Uzan, Sudan'da banka mı aldı?

Kabul edelim. Cem Uzan, Türkiye'nin uluslararası standartlarda yetiştirdiği acımasız tek kapitalist!..
Kesinlikle ahlâk ve vicdanı işiyle karıştırmıyor. O yüzden nereden, nasıl çıkacağı hiç belli değil. Hedefe varmak için her yolu deneyebilir. Gerçi kapitalist her yerde böyle değil mi? Dün karşı karşıya gelenler, bugün ortak hareket edebiliyor.

***

Bir dönem Rumeli Holding'in sahibi olduğu Telsim ile işbirliği yapan ABD'li Motorola arasındaki alacak kavgasını bir hatırlayın! Motorola alacağını tahsil için yapmadığını bırakmamış, dava üzerine dava açmıştı.
Anlaşılan o ki, Uzan ailesi ile Motorola şirketi arasındaki buzlar çoktan erimiş. İki stratejik ortak "borç ve alacaklar" konusunda el sıkışmış.
Diyorlar ki, "İşte bu durum Uzan ailesinin pazarlık gücünü artırdı. Dünya Bankası gibi bir kurum bile suçlu bir adam için bu yüzden özel izin aldı."
Demek ki, yemek ABD'de pişiyor. Fransa'da servis ediliyor. Türkiye ile dalga geçiliyor.
***

Uzan ailesi ise asla yılmıyor...
Davayı yakından izleyen güvenilir bir haber kaynağımız uyardı: "Uzan ailesinin elleri ve kolları Sudan'a kadar uzandı. Aile, iki ay önce Sudan'da bir banka üzerinden Fransa'ya çok yüklü para transfer etti. Ayrıca Sudan'da bir başkası üzerinden banka satın aldılar. Lütfen ayrıntıları gözden kaçırmayın!"
Bizden söylemesi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA