Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Çalışma Bakanlığı'nda kadının adı yok!

Türkiye'de 5.8 milyon kadın çalışıyor. 8 milyon kadın ise işgücü piyasasına girmek için bekliyor. Kadın istihdamında dünyada sonda yer alan 10 ülkeden biriyiz. Kadın emeğinin yok sayıldığı bir ülkede var olmak ve kabul görmek kolay mı? Bu süreci tersine çevirmeliyiz.
Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer KAGİDER'in konuğuydu. Kadınların sahip olduğu hakların farkında olmadığını söyledi. Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve sivil toplum kuruluşlarından hakların anlatılması konusunda destek istedi.
Bunları biliyor muydunuz? Hiçbir geliri olmayan ev kadını veya işsiz kadın başvurursa sağlık hizmeti alabiliyor, hatta isteğe bağlı sigortadan emekli de olabiliyor. Kadınların sahip olduğu hakları daha sonra detaylı olarak yazacağım.

***

Ama önce KAGİDER'in 19 Mart'ta başlattığı "Çalışmak istiyorum!" kampanyasından söz edelim. KAGİDER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kadınlara dönük pozitif ayrımcılığı desteklemesini istiyor.
Ayrıca Başkan Gülseren Onanç, "Çocuk bakım hizmetlerine kupon uygulaması getirilsin. İşverenin kupon harcaması vergi ve sosyal güvenlik eklerine tabi tutulmasın. Esnek çalışma modelleri sosyal güvenlik yönünden desteklensin" diyor. Kupon uygulaması kreş açılmasıyla ilgili...
Bilindiği gibi Çalışma Bakanlığı 5 aydır istihdam konusunda çalışıyor. Haziranda "Ulusal İstihdam Eylem Strateji Belgesi" ni açıklayacak. Kadın istihdamı bu belgede ayrı başlık altında yer alacak.
Tüm bunlara rağmen, Çalışma Bakanlığı'nda yine de kadının adı hâlâ yok. Koca Bakanlık'ta sadece iki kadın üst düzey bürokrat olarak görev yapıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA