Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Herkes için Güvenlik!..

Geçen perşembe akşamı Point Otel'de Renault Mais'in yürüttüğü Total ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin desteklediği, "Herkes için Güvenlik" afiş yarışmasının jürisi olarak toplandık. Birinciyi seçtik. Çocuklar çok güzel afişler yapmış. Yarışmaya okullar ve okullarla işi sıkı tutan Point İstanbul asılıyor. Dokuz yılda 1 milyon çocuğa ulaşmışlar. Her üç dakikada bir çocuğun trafik kazasında öldüğü bir dünyada bu yarışma bana çok anlamlı geliyor. Jüride yer alan İstanbul'un trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk dedi ki:
"Türkiye'de trafik kazalarının yüzde 70'i arkadan çarpmayla oluyor. Bu da trafik eğitimi olmadığını gösteriyor. İstanbul'da 2 milyon 750 bin motorlu araç var. 1.5 milyon araç sürekli hareket halinde. 400 yeni araç trafiğe katılıyor. Otoparklar, yollar yetersiz. İstanbul'da 200 km sokak yapılması şart."
Ekledi,"İstanbul'da görev yapan 33 bin polisin 2700'ü trafikte görevli. 1600 polis trafiğe bakıyor. Oysa bu sayının en az 6 bin olması gerekiyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA