Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sonucu kim bilecek?

Diyarbakır'ın siyasi nabzı aslında sadece bölge için değil, Türkiye'nin geneli için de önemli bir ölçü. Şu sıralarda referandumda Kürtlerin oyu üzerine çok şey söyleniyor. Önceki gün ve gece Diyarbakır'ı, Diyarbakırlılardan dinledim.
Biraz da sürpriz bir biçimde Diclekent Mado'da otururken, hiç hesapta olmayan bir buluşma yaşandı. İhsan Aslan ağabey, yargının önde gelen isimlerinden dostumuz ve Kars'tan Diyarbakır'a birlikte geldiğim genç işadamı Sezgin Baran Korkmaz'la sohbetimize, arka arkaya Galip Ensarioğlu ve Şah İsmail Bedirhanoğlu da katıldı.
Masanın konusu doğal olarak referandum ve Diyarbakır'ın tavrıydı. Konuşma ilerleyince ister istemez iş gelip klasik referandum tahmini iddiasına dayandı.
En iddialı isim, Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu'ydu. Yüzde 45-50 arası "evet" çıkacağını söyledi. Diyarbakır için önemli bir oran olduğunu söyleyelim. İhsan ağabey de yüzde 35-40 oranının iyi bir sonuç olacağını söyledi. Bedirhanoğlu ise iki tahminde bulundu. Katılım yüzde 80'lere ulaşırsa yüzde 35, yüzde 70'lerde kalırsa yüzde 45. Bir tahmin de yargı mensubu dostumuzdan geldi: Yüzde 40-42 bandı. İddianın ayrıntılarını 17 Nisan sonrası ele alırız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA