Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

2009'un özeti

SABAH'TAN MEKTUP

Adettendir; bir yılın son günlerinde geride kalan 12 ayın muhasebesi yapılır. Ben de geleneğe uyup yılın bu son "SABAH'tan Mektup"unda 2009'u değerlendirmeye çalışayım.
Başbakan Erdoğan dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda yaptığı konuşmada, krizin küresel ekonomiye faturasından örnekler verdi. Özellikle kriz nedeniyle işsizlik oranlarının nasıl ikiye, üçe katlandığını rakamlarla anlattı.
Erdoğan değinmedi ama ekonomik krizin dünyada etkilediği sektörlerin başında medya geliyor. Özellikle ABD'de aralarında asırlık gazetelerin de bulunduğu birçok yayın kuruluşu kapıya kilit vurdu. Hemen tüm Batı ülkelerinde birçok büyük gazete reklam ve satış gelirlerindeki düşüşü dengeleyebilmek için kadrolarını daralttı. Hatta maaş indirimine gidenler, bir ay ücretsiz çalıştıranlar bile oldu.
Bu deprem elbette Türk medyasına da yansıdı. Birçok kuruluştaki meslektaşlarımız aylarca ücret alamadılar. Birçoğu ise taksit taksit maaşa razı olmak zorunda kaldılar.
İşte böyle bir konjonktürde, esen onca sert rüzgarlara karşı SABAH dimdik durdu:
Arkadaşlarım maaşlarının düzenli olarak ayın ilk günü hesaplarına yatırılmasının, hatta bayramlarda erken ödeme yapılmasının rahatlığıyla ve moraliyle çalıştı.
Bu moral ürüne de olumlu olarak yansıdı tabii. SABAH yıl boyunca magazinden spora, siyasetten ekonomiye kadar yaşamın tüm alanlarında özel haberleri, dizileri, araştırmaları ve röportajlarıyla bir yıldız gibi parladı. Övünmek için değil, Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim etmek için söylemek zorundayım:
SABAH bu yıl Türk basınının en dinamik, en formda gazetesi oldu.
Gurur duyduğum iki gerçeği daha sizlerle paylaşayım:
1- SABAH ekonomik krize rağmen bu yıl hiç ama hiç kadro daraltmasına gitmedi. Tam tersine yeni hamlelerimiz için ailemizi daha da büyüttük.
2- SABAH tüm meslektaşlarımın çalışmak istedikleri medya kuruluşlarının ilk sırasında yer aldı. Bir başka deyişle, SABAH, diğer kuruluşlarda görev yapan meslektaşlarımın hayallerindeki gazete haline geldi.
Bu çizgimizi, bu başarımızı ve bu parlak tabloyu 2010'da daha da pekiştireceğimizi söylememe gerek var mı?
Sağlıklı ve mutlu bir hafta ve iyi bir yıl dileğimle...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA