Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TARIK YILMAZ

Trajikomik turizm

Antalya'dan iki güzel öneriyle döndüm. İlk öneri SABAH'ın da sponsor olduğu Belek Turizm Yatırımcıları Birliği'nin (BETÜYAB) 'Spor Turizmi ve Belek' konulu panelinde Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan.. "Avrupa'nın en iyi golf tesislerine sahip Belek'te zengin turistin oynadığı bu spor için gelenleri charter uçakla çekmeye çalışıyoruz. Zengin turist charterla değil business sınıfında uçup para harcamaya gelir. Bu hemen çözülmeli."
İşte trajikomik manzara. Yüzmilyonlarca dolar yatırıp golf oteli yapan Türkiye, dolmuş misali kalkan uçaklarla zengin turist tavlayacak! Ağaoğlu'nun önerisi mantıklı. İkinci öneri Garanti Bankası'nın Antalya'da düzenlediği Anadolu Sohbetleri'nden... Konuk olarak gelen Fütürist Dr. Patrick Dixon, turizm bölgelerinde esnafı da kalkındıracak önerisi şöyle:
"Otelci, gelen turisti otele tıkıyor. Eğer oteller örneğin 100 liralık ya da 10 içkilik bir kart verse ve bunun şehir içindeki anlaşmalı esnafta geçerli olacağını söylese turistler de otelde kalmak yerine şehri de gezer. Bu hem yöre esnafına katkı yapar hem de turistin otel dışına çıkmasını sağlar."
Otelciler düşük kar marjlarıyla çalışırken bunu esnafla ne kadar paylaşır bilemiyorum ama bana ilginç geldi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA