Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Üç istifa ve gerçekler

Galatasaray'da geçen hafta içinde (22 Temmuz Çarşamba sabahı) Denetleme Kurulu'nda yer alan Suat Sucuka, Ramiz Orhan Ermeç ve Emin Şanlı istifa etti. Bir anda toplu istifa yaşanınca kulaktan kulağa fikirler havada uçuşmaya başladı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı sevmem..
Denetim Kurulu üyeleri, yönetim kurulu toplantılarına başkanın daveti üzerine katılırlar. Bildiğim kadarıyla; Alp Yalman'ın başkanlığından itibaren Faruk Süren, Mehmet Cansun ve Özhan Canaydın'ın başkanlık yaptığı dönemlerde Denetleme Kurulu üyeleri toplantılara katılmıştır. Bu durum G.Saray'da bir gelenektir.
G.Saray başkanı görev dağılımı yaptığı ilk toplantıda Denetleme Kurulu üyelerine "Sizler de yönetim kurulu toplantılarında yer alacaksın" der. Hatta, Alp Yalman'ın bu konuda Denetleme Kurulu üyelerine, "İstediğiniz her toplantıya katılabilirsiniz. Eğer katılırsanız yönetim olarak çok memnun oluruz " dediğini biliyorum.

TOPLANTILARA ÇAĞIRILMADILAR
G.Saray Başkanı sayın Adnan Polat da ilk toplantıda Galatasaray gelenekleri içinde Denetleme Kurulu üyeleri Sucuka, Ermeç ve Şanlı'ya "Yönetim Kurulu toplantılarına katılabilirsiniz" dedi. Başlangıçta herşey G.Saray etiğine uygundu.. 2008 yılında yapılan toplatılardan 5 tanesine bu üçlü çağrılmadı iki toplantının arasında da "Gizli bir şey görüşeceğiz" talebiyle dışarı çıkarıldı.. Sucuka, Ermeç ve Şanlı yaşananları sırf G.Saray zarar görmesin diye kendi aralarında kamufle ettiler..
Şubat 2009'un ikinci haftasından itibaren üst üste yapılan 12 toplantıya; 4'üncü ve 11"nci haftalar dışında, Denetleme Kurulu üyeleri çağrılmadılar. Sucuka, Ermeç ve Şanlı'ya da hiçbir bilgi verilmedi. Meğerse, Şubat'ın ikinci haftasındaki yönetim kurulu toplantısında "Denetleme Kurulu üyelerini gerekli gördüğümüz toplantılara çağıracağız" kararı alınmış. Yalman'dan, Canaydın dönemine kadar böyle durum yaşanmadı.. Sucuka-Ermeç ve Şanlı 4.5 ay boyunca G.Saray zarar görmesin diye suskun kalmayı tercih etmiş ve bilgi verilmesini beklemişlerdir.. Bilgi verilmeyince kariyerlerinin ve meslek onurlarının daha fazla zedelenmemesi için istifayı tercih etmişlerdir.
İstifanın nedeni televizyonlarda, "Yönetim transfer görüşmelerini gizli yapmak istediği için onları toplantılara almadı" diye anlatıldı. Transfer görüşmeleri yönetimde yapılmaz. Yapılsaydı Rijkaard'ın, Keita'nın gelişini herkes öğrenirdi. Sucuka, Ermeç ve Şanlı'nın istifaları, Galatasaray yönetiminin Galatasaray eteğine yakışmayan davranış biçimindendir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA