Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Söylem ve eylem!

Galatasaray en uyumsuz, en dengesiz ve birbirini tamamlamayan kadro yapısıyla Antalya'da 2-0 geriden gelip "Kritik" bir maç kazandı. 3-2'lik galibiyet büyük başarı gibi görünse de Galatasaray'ın Antalya'dan ilk 21 dakikada yediği iki fotokopi türü gol sorgulanmalı. Avrupa'da lider olan, ligde zirveyi kovalayan Galatasaray gibi büyük bir takımın savunması böyle goller yer mi? Servet, Hakan Balta Milli Takım'ın oyuncuları değil mi? Rakibi ofsayta düşürmek isterken kimse hem kendinin hem de rakibin nerede olduğuna bakmaz mı?
Doğru pozisyon almaz ve konuşmazsan bu golleri yersin.
İki topu direkten dönen Antalya bu pozisyonları yürüyerek buldu. Galatasaraylı oyuncuların rakibin bu zaafını değerlendirecek zihinsel ve fiziksel refleksi yoktu. Rijkaard, "Galatasaray oyunu geride kabul edebilecek bir takım değil. Önde oynamalıyız" diyor.
Ama takımın Rijkaard'ın söylemlerini eyleme çevirecek mecali yok. Koşmayan, rakibe baskı koymayan, agresif oynamayan ve takım savunması yapamayan Galatasaray önde oynayamaz. İyi ki devre arası geldi. Çünkü Galatasaray'ın ciddi bir ayara ihtiyacı var.

KEİTA KANITLADI!
İki Panathinaikos maçında sahne alan Elano, Antalya'da Keita ile birlikte Galatasaray'ın en iyileriydi.
Keita, Rijkaard'a her halde kendisini kanıtlamıştır!
Fildişili oyuncu Antalyalı Şenol'un başını döndürdü, ayağına aldığı her topta Galatasaray'ı hücuma taşıdı.
Elinde Keita gibi bir silah varsa Rijkaard kaprisi bırakıp ilk onbire onun adını yazmalı. Keita bir gol bir asistle geceye damgasını vurdu.
Gecenin bir başka mimarı da Elano'ydu.
Etkili paslar attı, sıkışan oyunu uzun toplarla ters kanada taşıdı.
Attığı golde sakin ve akıllı bir vuruş yaptı. Elano ile Keita Galatasaray'ı sırtlayan isimlerdi. Rijkaard Elano'ya yatırım yapmaya devam edecekse takımın oyununu da ona göre kurgulamalı. Çünkü Galatasaraylı oyuncuların gözleri topla buluştuğunda Elano'yu aramıyor.
Elano da Hagi gibi cazgır olmadığı ve içine kapanık olduğu için sessiz kalıyor. Ayrıca Bezilya Milli Takımı'nda duran topları Elano kullanmıyor mu? O zaman topun başına başka bir oyuncunun gitmemesi lazım.
Servet ayarsız enerji gibi.
Koşuyor. Çalışıyor. Ama yeteneği kısıtlı olduğundan geriden attığı uzun toplar rakibe gidiyor.
Not:
Galatasaray yönetimi kaleci Franco'yu gözden geçirmeli. Arjantinli, hiç güven vermiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA