Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hadise ve Sinan Akçıl'a alkış..

Eurovision Şarkı Yarışmasında zafer Norveçlilerin ve Türklerin oldu. Norveç ırkından gelen ve Norveççe konuşan iki ülke, Norveç ve İzlanda ilk iki sırayı aldı. Türk kökenli ve Türkçe konuşan iki ülke Azerbaycan ve Türkiye de hemen ardından gelen iki sırayı..
Gariptir.. Bu ülkelerin dördü de şarkılarını İngilizce okudular.. Kendi dilleriyle İngilizce okuyan İngilizler beşinci olurken..
İzlanda'yı Norveçliler kurdular. Bu ülkenin dili, eski Norveççe.. O ne demek?.. Yüzlerce yıl önce gelip bu uzak adaya kapandıklarından, dilleri çevreden etkilenmedi ve değişmedi.. Norveç'teki Norveççe büyük değişimlere uğrarken.. Benzetme yerindeyse, İzlanda Osmanlıca konuşuyor, Norveçliler öztürkçe..
Eurovision'a duyulan ilgi artıyor.. Fransa adına Patrica Kaas gibi dünya çapında bir yıldızın yarışması, İngilizlerin şarkısının, daha da büyük bir dünya sanatçısı Andrew Lloyd Webber'e ait olması, bir ara boşlanan yarışmaya yeniden önem verilmeye başlandığının göstergesi.. Düşünebiliyor musunuz?. Opera'daki Hayalet, Evita, Jesus Chris Super Star, Cats gibi dünya çapında müzikallerin bestecisi, bir şarkı yarışması olan Eurovision'a katılıyor..
Yarışmayı kazanan 23 yaşındaki Norveçli Beyaz Rus asıllı delikanlı Alexander Rybak, şirindi, sempatikti, kemanını kullanarak yarattığı şov harikaydı.. Ama şarkısı da harikaydı..
Fairy Tale, 1974'ten bu yana izlediğim Eurovision'da Abba'nın Waterloo'sundan bu yana en beğendiğim "Kazanan" şarkı oldu.. Katılan tüm şarkılar içinde en beğendiğim, en unutamadığım "Seninle Bir Dakika" olmaya devam ederken..
Bizim şarkımız çok güzeldi, ama Hadise performans olarak, Yılbaşı gecesi TRT'deki şovunun gerisinde kaldı. Yorgunluğu, hastalığı, Rusların gerçekten başarısız yayın yönetimi, yönetmenle Türk ekibi arasındaki anlaşmazlıklar bu düşüklüğün belirgin sebepleri..
Daha iyi bir Hadise, Norveçli'yi geçemezdi ama yarışmayı ikinci bitirebilirdi.
Gene de 42 ülke arasında dördüncü olmak, Fransa, İngiltere gibi ülkelerden, hem de jüri katılımlı oylara rağmen tam puan almak başarıdır.
Hadise ve şarkının yazarı Sinan Akçıl ülkemizi başarıyla temsil ettiler.. Klasik müzikçi bir babanın Saim Akçıl'ın oğlu Sinan, son yıllarda ucuzluğa düşen pop müziğimizde yeni ve taze bir umut, bence.. Onun da altını çizerek..
Hem Sinan'ı, hem Hadise'yi kutluyor, yanaklarından öpüyorum!..

***

Bu arada medyamız da müthiş sınav verdi ha.. Ne saçma sapan şeyler okuduk.. Yıllardır bitmeyen ukalalık.. "Bu Eurovision'a niye önem veriyoruz" deyince büyük yazar oluyoruz ya..
"Komşular birbirlerine oy veriyor" deyince de büyük kaşif.. Arada "Yunanistan gene Kıbrıs'a, Kıbrıs da Yunanistan'a tam puan verdi" ezberini tekrar eden gafiller bile vardı. Kıbrıs yoktu oysa, final yarışmasında..
Ama en güzeli Hürriyet'teydi..
Ayni gün (18 Mayıs) ayni Hürriyet'ten iki alıntı, aynen..
"Hadise'nin sesi vokallerin altında ezilip kaldı." Cengiz Semercioğlu.
"Bir de geri vokallerin sesi hiç duyulmadı.." Onur Baştürk.
Nasıl yani dostlarım, nasıl yani?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA