Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Federasyon yok!..

"Türkiye'de basketbol federasyonu var mı" demiştim dün. Yanıtı bugün.. "Yokmuş!.."
Pazar akşamı bu ülkede basketbol adına olmadık rezillikler yaşandı. Basketbol federasyonu ortada yok. Erkeklik kuralını oynuyor.. Onda dokuzu kaçmak, onda biri hiç görünmemek..
Bu gece, İstanbul Valiliği çok geniş önlemler almazsa, kan dökülebilir. Bunun sorumlusu da aciz federasyon olacaktır.
Orlando- Los Angeles serisi 2-1 devam ederken, televizyonlar, LA koçu Phil Jackson'la sohbet ettiler. Konuşma sırasında Amerikan basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük iki koçundan biri Jackson "Hakemlerin yönetiminden memnun olduğumu söyleyemem" dedi.. Sadece bu lafa ceza daha o gece kesildi. 25 bin dolar!..
Basketbol Federasyonu, maçı durduran seyirci, o seyirciyi tahrik eden yöneticiler, hakemlere saldıran, masalarına tekme atan, ana avrat söven, kolları ile geçirme işareti yapan oyunculara, hakem odasını basan menecere, hakemleri soyunma odasına kadar söverek ve tehdit ederek kovalayan teknik direktöre uyarı dahi vermedi şu ana dek..
Fener'in iki lafını bilmez amigosu, sözde yöneticisinin bu geceki seyirciyi sahaya dökmek için yollara mayın döşer gibi ettiği laflara karşı, hakemlerini savunma gereği dahi duymadı. Sanırsınız Basketbol Federasyonu tatilde..
Bu arada..
Dün Sabah'la gurur duyduğumu söylemiştim. Öbür gazeteleri okuyunca, gururum katlandı.
Hürriyet'te Doğan Hakyemez ve Milliyet'te Ümit Avcı'yı okurken utandım.. Hakemin verdiği karar doğruymuş, ama verilir miymiş.. Hiç sıkılmadan bunu yazdılar.. Koskoca Fener takımında ve yönetiminde kuralı bilen tek kişinin nasıl olmadığını soracaklarına, "Madem Fenerliler bilmiyor, sen de çalma" demeye getirdiler. Ayıba bakar mısınız?. O anda o faulü çalabilecek yüreğe sahip hakemi alkışlayacaklarına..
Vatan'da güya basketbol uzmanı Kaan Kural'ın da hakeme ve düdüğe saldırmasını anlamak, kabullenmek mümkün değil.. "Son saniyede penaltı çalınır mı" der gibi bir yorum..
Akşam, olayların temelindeki kasdi faul kararını görmezden gelmiş, ama hiç değilse hakemlere yüklenmemiş..
HaberTurk'un tam sayfasında da, değişen kural ve hakemlerin kararının nasıl doğru olduğu üzerinde tek kelime yok..
Medya ya kuralı bilmiyor, ya da Fener'i kızdırmamak için görmezden geliyor, alenen amigoluk yapıyor..
Bu mudur?.. Tarafsız gazetecilik bu mudur?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA