Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hoş ayrıntı!..

"Ben Yeliz ve arkadaşlarım" diye başladı, THY Hostesi "Hoş geldiniz" konuşmasına.. Az sonra ayni konuşmayı İngilizce yaptı.. "Ben Bayan İlkbaş ve arkadaşlarım.."
Türkçe, adını söyledi, bizde adet olduğu gibi.. İngilizce konuşurken soyadını..
Hoş bir ayrıntıydı dikkatimi çeken.. Yazılı anonslarda bir dil birliği yok..
"İnerken el bagajlarınızı alın" diyorlar.. "Alınız" değil.. Anonsu son hatırlatma için tekrar ederken "El bagajlarınızı almayı unutmayınız" oluyor Türkçe.. "Unutmayın" değil.. Doğrusu, emir kipinden çıkarıp, kibarca rica etme üslubu.. Yani ikincisi..
İzmir'de giderken, 15 dakika CIP salonunda, 30 dakika uçağın içinde, 15 dakika da pistin başında, toplam bir saat bekledik. Dönüş muhteşemdi. Memleket saat ayarı gibi tam 13'te havada, tam 13.50 de, Yeşilköy Havaalanı'ndaydık.
Sky Türk dergisi, bilmeceleri ayrı bir ek yapmış. Çok iyi bir uygulama.. Ama bilmece seçimi için ayni şeyi söyleyemem. Bizim halkın alışkın olduğu bilmece türü bir tane ve çok baştan savma, şişirme hazırlanmış. Öbür bilmeceler özel meraklı işi.. Öyle kaç kişi uçağa biner ve uğraşır?.. Bir seyahat sonrası bilmece eklerini toplar ve "Kim ne yapmış" araştırırlarsa, o pahalı ekin sanki çöpe gittiğini görürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA