Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Okul servisleri!..

Öğrenci servisi yapan araçların yaşlarının, Ulaştırma Bakanlığı kararıyla 12'den 20'ye çıkarılması üzerine Milli Eğitim Bakanına bir çağrı yapmış "Çocuklarımız Ulaştırmaya değil, size emanet" demiştik.
Ulaştırma Bakanlığı suskunluğunu devam ettiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi..
"Alınan karar sadece okul değil, tüm servis araçları içindir. Bu karar okul servislerini etkilemiyor. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı valilikler aracılığı ile açtığı ihaleleri bu karar alınmadan önce 'En eski araç 12 yaşında olacaktır' esası üzerinden yapmıştır. Okulların yaptığı ihalelerde ise yetki tamamen Okul Aile Birlikleri'ndedir. Birlikler isterlerse 'En fazla iki yaşında' şartını bile koyabilirler.."
Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ile bir İstanbul ziyaretlerinde konuyu yüz yüze bir sohbette ele alacağız.
İstanbul Belediyesi de, Belediye sınırları içinde servis araçlarının yaşlarının 10 yılla sınırlanmasının düşünüldüğünü açıkladı, ama bu açıklamayı ben anlamadım..
Ne demek "Düşünülmektedir.."
İstanbul'da binlerce servis aracı gün boyu otopark diye yolları işgal ediyor, trafiğin en yoğun saatlerinde ise, ana arterleri kilitliyor..
Bu servis işinin bir düzene, kurala bağlanmasının zamanı çoktan geçti..
Belediye hala "Düşünülmektedir" diye açıklama (!) yapıyor..
Daha ne zamana kadar düşüneceklerini merak ediyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA