Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Atatürk'ü anmak..

"Bir dosya hazırlayalım" dedi, Cüneyt (Koryürek) Ağabey.. Delta Ajans'ta konuşuyorduk, bir 10 Kasım günü.. Gazeteler siyah başlıklarla çıkmış. Ülke karalar bağlamış. Sinemalar çalışmıyor. Radyo klasik müzik çalıyor. Meyhaneler bile kapalı.. Okullarda yas törenleri.. İlkokul çocukları bile yasa zorlanıyor.. Bir sahte, bir sıkıntı durum var..
"Dünyanın hangi ülkesi, kurucusunu böyle sahte törenlerle anıyor.. Atatürk adı coşku, heyecan, haykırış olmalı.. Tabii ölüm yıldönümünde saygı.. Ama abartmadan.."
Bunları konuşurken Cüneyt Ağabey "Dünyadan örnekler vererek nasıl olması gerektiğini anlatan geniş bir dosya yapalım. Ben Köşk'e götürürüm. Sunay'ı ikna edersek, o öne geçer, çözeriz.. Yoksa kimse, böyle bir teklife cesaret edemez" dedi.
Cüneyt Ağabey, Amerika'da bu işi okumuş bir PR/ Halkla İlişkiler Uzmanı. Ülkede bu işin ilklerinden.. Hatta ilki.. Cevdet Sunay'ın oğlu Atilla Sunay yakın arkadaşı.. Gönüllü oldu, Köşk'ün PR'ına.. Beş kuruş almıyor.. Haftalarca çalıştık. Bir dosya hazırladık.. Gitti Köşk'e.. Sunay'ın çok ilginç ve dikkate değer bulduğu haberi geldi, ama arkası çıkmadı..
Aradan yıllar geçti. Erkekçe'yi çıkarmak için İstanbul'a taşındım.. Müthiş bir dergi yapıyor ve rekorlar kırıyoruz. 65 binden başladık. Beş ayda 151 bin net satışa geldik..
Çünkü okunacak dergi yapıyoruz.. "Bütün yazıları okunmaya, bütün resimleri basılmaya layık dergi", sloganımız.. Gerçek de öyle zaten..
Bu arada, aylık olmamıza rağmen kampanyalar yürütüyoruz.. Üçü çok önemliydi..
Birincisi, Sevgililer Günü'nü Türkiye'ye getirmek. Başardık..
İkincisi, Milli Marşımızın bestesini değiştirmek, en azından elden geçirip yeni bir düzenleme ile, prozodi/Müzik, söz uyumsuzluğu hatalarını düzeltmek ve kalabalıkların kolay ve hatasız okuyabildiği bir marşa dönüştürmek.. Başaramadık.
10 Kasımları sahte, zorlama matem günleri olmaktan çıkarıp, saygılı bir anma gününe çevirmek ve de Atatürk'ü ulusça bayram yaparak, şenlikler düzenleyerek, şen şarkılar söyleyerek anacak günlere ağırlık vermek..
Bunu da başardık. Cüneyt Ağabeyle yıllar önce Köşk'e hazırladığımız dosyayı temel alan kampanya tuttu. Gazeteler siyah başlıklar yerine kırmızıya döndüler. Günlük yaşamdaki yasaklar, kısıtlar kalktı. Radyolar normal programlarını sürdürür oldular. Zorlama, abartılı törenlerden vazgeçildi.
Atatürk, halkın kalbindeki yerini aldı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA