Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İnönü Stadı!..

Cumhuriyet'e, daha doğrusu Atatürk'e sövmek için İnönü Stadı'nı yerden yere vuranlar, saray ahırlarının olduğu yere stat yapılmasını, "Atatürk Cumhuriyeti'nin utancı" diye her fırsatta ilan edenler, bir tokat da dışarıdan yediler. Ünlü İngiliz Gazetesi Indipendent "Ölmeden önce mutlak İnönü Stadı'nda maç izleyin" diye yazdı.
Stadın tarihi mekanlar içindeki konumunu anlata anlata bitiremeyen makalede İnönü için "Dünyanın iki kıtayı gören tek stadı.. Tribünlerden eşsiz Boğaz'ı seyredebiliyorsunuz" dendi. Pele'nin de stada nasıl hayran olduğu anlatıldı.
İnönü Stadı, dünyanın en kolay ulaşılan statlarının da başında geliyor. Kentin tam göbeğinde olmasına rağmen, ulaşım yollarının zenginliği yüzünden, trafikte sorun olmuyor. Maç bittikten on dakika sonra civarda tek insan kalmıyor. Bir yandan, Taksim, Karaköy ve Beşiktaş yönlerine karadan, öte yandan, hemen oracıktan deniz yoluyla Anadolu yakasına ve birkaç adımda Metroya ulaşılması, İnönü'yü şehircilik açısından da benzersiz kılıyor ve bu tercihi yapanların ileri görüşünü ortaya koyuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA