Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Şimdi yani, bu "soykırımı inkar" yasa teklifinin Fransa Meclis'inde kabul edileceği bilinmiyor muydu? Yani bizim Dışişleri başka alemlere mi dalmıştı.. Oraya gidip gelen siyasiler, askerler, işadamlarımız, çeşitli kuruluşlardan istihbarat elemanları, aklı başında gazeteciler ve pek tabii ki hükümet olacakları bilmiyor muydu yani.. Olacak şey mi? Peki nedir bu kopartılan kıyamet kardeşim..
Haa, yeni "gündem" yaratmaksa okey! Bi tarafta, pek görmemeye çalıştığımız İran resti, Irak'ta her saat kritikleşen durum, Suriye olayları, sonu meçhul Arap Baharı, durup dururken ortaya çıkartılan Dersim, Kürt meselesi.. Doların artması.. Borsanın düşmesi..
Şimdi de, bu Fransa bu Sarkozy ile bi süre daha oyalanırız Abuzittincim..
Yahu kardeşim adamlar zaten 2001 de "soykırım yasasını" kabul etmişler. Bu son numara, Sarkozy'nin seçimlerde Ermenilerin oylarını alıp 2'nci turu garantileme numarası.. Esas yasa 10 sene önce kabul edilip bitmiş.. Tıpkı Rusya' nın, Kanada'nın, Yunanistan'ın, Belçika'nın, İtalya'nın, Hollanda'nın kısacası, 20 den fazla ülkenin kabul ettiği gibi.
Tabii ki Ermeni propagandasına karşı bişeyler yapılmalı ama göstermelik değil.
Şunu da belirteyim. Fransa'da yaşayan Türk akademisyen arkadaşlarımla konuştum. Ortak kanıları şu: Seçime az zaman var. Tasarının yasalaşması için Senato'da da kabulü gerek. Senato gündemine zamanında konmaz bile.. Kadük olur!
Esas, Bismil- Batman yolundaki "katliam gibi kaza" dan bahsedecektim. 25 ölü 19'dan fazla yaralı. Bak dikkat et kaza, yapım çalışmaları nedeniyle duble yolun tek şeride düştüğü yerde oluyor. TIR'la midibüs kafa kafaya giriyorlar.
Bu kazanın nedeni hatalı trafik işaretleridir Abuzittincim. Trafik işaretleri yetersiz. Ben bunu sana defalarca yazdım. Her yıl birkaç bin kilometre yol yapıyorum, tamirat yapılan yollarda şoförler yeterince uyarılmıyor, görüyorum. Eğer duble yolda çalışma yapılıyorsa, yolun teke düştüğü yerden tekrar çift yöne geçinceye kadar, ortadan, kırmızı beyaz trafik ikaz levhalarıyla işaretlenmeli.. Bu şart! Çünkü sürücülerin kafaları karışıyor. Kaza yerinde toplanan insanlar, gelen yetkililere bunları anlatıp şikayetçi olmuşlar.
Hadi orası Bismil (böyle denmez ya) bilader, Ankara'da Bağlıca'yı Eskişehir yoluna bağlayacak asfalt çalışmasında da doğru dürüst trafik işaretleri yok. Bugün yarın önlem alınmazsa arabalar şarampolde devrilecek.. Durumu trafikle ilgili Vali Yardımcısına anlattım. "Valla" dedi, "2004'den beri bizden müdahale yetkisini aldılar. İlgili belediyenin memurlarına söyleyin!"
Al bi de buradan yak.. Olur mu Abuzittincim trafik sorunlarının çözümü, belediye memuruna bıraktırılır mı? Kimdir bu kararı aldıran, hangi ileri zekadır?.
Tansiyonum tavana fırlamadan münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA