Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Fransa, Uzan'ı neden sahiplendi?

Sorum şuydu; "Siyasi suçlu olmadığı halde Fransa neden Cem Uzan'a oturum izni verdi?"
Bu soruma üç değişik isimden üç değişik yanıt aldım...
Bu olasılıkları sizlerle de paylaşmak istedim:
A) Uzan, İsviçre'deki bir bankada sakladığı 1 milyar 500 milyon doları Fransa'ya getireceğine dair söz verdi. Nakite sıkışık olan Fransa da Uzan'ın bu cazip teklifi karşısında zil takıp oynadı!
B) Fransa'nın Türkiye'ye karşı sinsice bir düşmanlık beslediği ezelden beri bilinen bir gerçektir. Bu nedenle de Türkiye ile özellikle AB meselesinde karşı karşıya gelen Fransa Cem Uzan'ı bir koz olarak elinde tutup kullanmak istedi!
C) Uzan davalarının bir numaralı savcısı Mecit Ceylan'ın, sık sık Cem Uzan'ın alması muhtemel hapis cezaları ile ilgili gazetelerde yer alan yorumları avukatlarınca Fransız yetkililerin önüne kondu. Yetkililer, Uzan hakkında öngörülen hapis cezalarının 100 yılı aştığını görünce de, "İnceleyelim" deyip duruma el koydu! (Savcı Ceylan'ın, "Kaçmasaydı 16 bin yıl yerdi!" demecinden haberdar olduktan sonra da, "Oha yani!" deyip, "Cem Bey bir an evvel mülteci olsun" diye düğmeye basmışlardır herhalde!)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA