Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kalaycı'nın Cumhurbaşkanı'ndan beklentisi var!

Geçtiğimiz hafta bir davette karşılaştık Profesör Doktor Münci Kalaycı ile. Ancak organ nakli konusunda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı bilim adamları arasında gösterilen Münci Hoca'yı çok dertli gördüm. Uzun sohbetimizde Türkiye'nin organ bağışı konusunda Batılı ülkelerin çok gerisinde olduğuna değinen Kalaycı'ya bağış oranının artması için ne yapılması gerektiğini sordum.
"İşin anahtarı liderlerde ve eşlerinde" dedi. Ve elçiye zeval olmaz ama tüm liderlere, özellikle de Cumhurbaşkanı Gül'e şu çağrıyı yazmamı rica etti: "Nakil sorun değil artık ülkemizde. Bizim için çocuk oyuncağı bu operasyonlar ama nakil yapacak organ bulamıyoruz. Organ bekleyen binlerce insan var. Çok üzülüyorum. Çünkü bağış konusunda Batı'nın çok gerisindeyiz. Biz bilim adamları çabalıyoruz ama maalesef istenen noktaya ulaşamıyoruz! Siyasi tüm liderlerin bu işin öncülüğünü yapması gerekiyor. En başta da Cumhurbaşkanımızın. Sayın Gül ve eşinin yapacağı çağrının Türkiye'de organ bağışı konusunda çığır açacağına inanıyorum!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA