Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Telsizden kimlik olur mu?

Behzat Ç. dizisinde bizim komiserler, vatandaşla konuşurken telsizlerini 'polis kimliği' gibi kullanıyorlar. Örneğin; bir ofise dalıp adamı sorgulamaya kalktıklarında, vatandaş "Siz de kimsiniz?" diye soracak oldu mu, bizimkiler hemen telsizlerini işaret edip "Görmüyor musun? Cinayet Masası..." diyorlar. Son bölümde de Akbaba ile Hayalet, üniversitenin kütüphanesindeki görevli kadını da sadece telsizlerini gösterip polis olduklarına ikna ettiler.
Telsizin, kimlik olarak algılanması son derece tehlikeli... Hatırlayın; geçen yıl ellerindeki telsizlerle kendilerine polis süsü veren birkaç maganda, pavyona girip oradaki kadınlardan birini saçlarından sürükleyerek, kaçırmışlardı. Korkum, bu dizinin verdiği cesaretle, kötü niyetlilerin ellerine birer telsiz alıp ortalığa dehşet salmaları...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA