Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Dış siyaset dizilerle mi belirlenir?

SEMERCİOĞLU

Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcıları bundan sonra bu yapımı hazırlarken, İsrail'e dönük tutumlarını tırmandırmaktan kaçınmalıdırlar.
Bu konuda dünkü Hürriyet'te yer alan Cengiz Semercioğlu'nun altına imzamı atabileceğim yazısından alıntıları aktarıyorum:
- Yerli diziler kendilerine garip bir misyon yüklemeye başladılar, dizilerdeki öpüşme, sevişme, yastık koyma sahnelerinden çok daha tehlikeli bir durum bu...
Başbakan'ın 'one minute' çıkışından cesaret alan yapımcılar İsrail'e giydirip duruyorlar.
- Önce TRT'nin Ayrılık dizisi, Gazze saldırıları nedeniyle yüklendi İsrail'e... Sonra Kurtlar Vadisi'nde Polat Alemdar daha da ileriye gitti, İsrail Konsolosluğu'nu basıp herkesi öldürdü... İsrail de haklı olarak tepki gösterdi bu duruma.
- 'Haklı olarak' dediğim için hemen kızmayın bana, sakin şekilde İsrail'in yerine kendinizi koyun. Hatta koymayın, yakın geçmişte bizim başımıza gelen benzer olayı hatırlayın. Amerikan dizisi 24'te Türkler terörist gösterildiği için nasıl ayağa kalkmıştık... Yabancı dizilerde Türklük ve Türkiye üzerine olumsuz bir şey gördüğümüzde sesimizi yükseltmiyor muyuz?
- İşte bir dizi yüzünden iki ülke arasındaki krizin tırmandığı nokta orada. Dışişleri ve RTÜK bu işe mutlak müdahale etmeli. RTÜK öpüşmeyi, sevişmeyi bırakıp asıl bu konulara izin vermemeli. Türkiye'nin dış politikası dizi senaristlerinin keyfine bırakılmayacak kadar hassastır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA