Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

EGİAD

Ülkemiz renkli ülke, örneğin bazı derneklerimizin isimleri şöyle:
"Kuşçular ve Kuş Severler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deve ve Deve Güreşlerini Sevenler Derneği, Öz Deveciler ve Deve Güreşini Sevenler Derneği, Ganyan Sevenler Derneği, Rahvan Atçılar Derneği, Tayland- Hint-Brezilya-Japon Horozunu Koruma ve Yaşatma Derneği, Oyuncu Güvercin Sevenler Derneği, Profesyonel Posta Güvercini Uçuranlar Derneği, Taklacı Kuşları Sevenler Derneği, Ötücü-Uçucu Kuş Sevenler Derneği"
Bu renkli örnekleri çoğaltmak mümkün. Elbette Türkiye'de bu ve benzeri dernekler çok olunca, biz sivil toplum örgütlerinin sayısının da çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Ama AB ülkeleri ve ABD ile karşılaştırdığımızda, durum tam aksi. Türkiye'de 80 bin 757 dernek faaliyet gösteriyormuş. Ama bu rakam, örneğin Fransa'da 1 milyon 470 bin, ABD'de ise 1 milyon 200 bin civarında. Almanya'da nüfusa oranladığınızda, her 40 kişiye bir dernek düşüyormuş. Her 15 ABD yurttaşından biri de derneklerde çalışıyormuş. Aynı oranlara, bu ülkelerde sivil toplum örgütlerinin sağladığı istihdam açısından yaklaşıldığında da, ortaya dikkat çekici rakamlar çıkıyor... Yani ilginç derneklerimiz olsa da, sivil toplum yönümüz, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, çok zayıf kalıyor. Türkiye'de en fazla dernek, İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'un 13 bin 670 derneğine karşılık, Ankara'da 6 bin 986, İzmir'de ise 4 bin 29 dernek varmış. Derneklerden yola çıktık, bu yazıyı yine İzmir'de kurulu, Ege Genç İş Adamları Derneği'ne (EGİAD) bağlayalım. İzmir'de durduğu yer, faaliyetleri, genç insanlara açtığı yol ile 20 yılda değerli bir marka haline gelen EGİAD'da, yarın seçimler var. Başarılı bir başkanlık dönemi geçiren Temel Aycan Şen, yerini yarın yine genç bir isme ve seçilen yeni yönetime bırakacak.

KALİTELİ YARIŞ
İki ekip, kaliteli bir seçim yarışı sürdürüyor. Bir yanda " Takım 12" adıyla kaptanlığını Seda Kaya'nın sürdürdüğü ekip. Diğeri ise "EGİAD 12" adıyla kaptanlığını Kenan Doğan'ın üstlendiği ekip. Her iki başkan adayını da dinledim, ekiplerdeki insanlarla sohbet ettim. Her ikisinin de heyecanı yüksek; her 2 ekibin de, güzel projeleri var.
Sonuçta kim kazanırsa kazansın, kazanan yine EGİAD olacak. Öyle görülüyor... Yani EGİAD, bu ruh ile İzmir'de, yine güçlü, etkin bir sivil toplum örgütü olma özelliğini korumayı ve geliştirmeyi sürdürecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA