Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İzlenim

Geçti ğimiz günlerde sık sık İzmir'de bir sağlık serbest bölgesinin kurulmasının kente getirebileceği katkılar tartışıldı. "Herkes İçin Sağlık" temasıyla, EXPO 2020'yi düzenlemeye aday olan kent için, elbette böyle bir proje geliştirilebilirse, çok olumlu olur.
Bunun ne kadar gerçek olabileceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz. Ama bir yandan İzmir'de özel sektörün sağlık yatırımları yoğunlaşıyor. Örneğin birkaç gün önce, İzmir'de birinci yılını dolduran Medical Park İzmir Hastanesi'ni ziyaret ettik. İzmir'de yapılan çok sayıda yeni hastane yatırımında olduğu gibi, bu hastane de sanki 7 yıldızlı otel görünümüne sahip. İzmir'de bir eksikliği de gidererek, 15 yataklı bir Kemik İliği Nakli Ünitesi'ni de bünyesine kattı hastane. İzmir'in EXPO 2020'ye, sağlık teması ile güçlü bir şekilde aday olması, bu yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Örneğin Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, İzmir'in EXPO'yu düzenleme hakkını kazanması halinde, kentte yeni büyük sağlık yatırımları planladıklarını söylüyor. Çok sayıda sağlık yatırımcısı da aynı düşüncede. Veysi Kubba ile sohbetimizden ilginç rakamlar çıktı. Hastane, bir yılda 300 bin muayene gerçekleştirmiş. Bir yılda yatan hasta sayısı, 20 binin üzerinde. Bir yılda 50 binin üzerinde acil hastanın tedavisini gerçekleştirmişler. Hastalar arasında yapılan bir araştırmada, 'hasta memnuniyet oranı' yüzde 96 çıkmış. Dönüşen sağlık sistemini en iyi bu sonuçlar ile anlamak mümkün. Ayrıca bu hastane ve diğer sağlık yatırımcıları; İzmir'de olmaktan, gelecek için yeni hayaller kurmaktan mutlular.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA