Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Santrfor doğru, orta soru işareti

Beşiktaş'ın santrfor alma girişimini doğru buluyorum. Ancak orta saha bence soru işareti. Demek ki, Necip ve Fink gibi oyuncular yeterli görülmüyor

* Siyah-beyazlılarda Manuel Fernandes ve Almeida transferleri konuşuluyor. Mevki olarak bakıldığında santrfor ve orta saha takviyeleri doğru mu?
Açıkcası Bobo'nun belirsizliği ve Fatih Tekke'nin silinmesinden dolayı santrfor almak mecburiyet. Orta saha soru işareti. İyi bir oyuncu Fernandes. Sivok'un döneceğini düşünerek bence stoper arayışı yok. En azından İbrahim Toraman iyi sezon geçiriyor. Evet Hilbert sağda müthiş hücum özelliğiyle iyi oynuyor. Ama tam bek diyemeyiz. Santrfor ihtiyacı doğru, ama orta saha için aynı şeyleri söylemek zor. Hissettiğim ve gördüğüm şey sadece Guti, Mehmet Aurelio ve Ernst üçlüsünün gerisindeki oyuncuları, (Necip gibi Fink gibi) yeterli görmüyor ki, bu oyuncuyu istiyor.
*
Beşiktaş, Galatasaray ve Bursa gibi iki zorlu maçtan 6 puanla çıktı. Aşırı riskli futbolu seven Schuster, sizce saha içindeki hücum-savunma dengesini kurabildi mi?
Önce şunu söyleyelim, burada oynayacağı Gaziantep maçından sonra cevaplayabiliriz bu soruyu. Çünkü Kasımpaşa, Manisa gibi maçlarda önde baskı yapıp tek taraflı oynamak isteyen Beşiktaş, G.Saray deplasmanı ve Bursa maçlarında rakiplerin de gücünden dolayı, kontrollü oynamaya yöneldi.

RAKİBE GÖRE KONTROLLÜ OYUN
Eli ayağı düzgün takımlara karşı, tek kale oynamak isteseniz de zaman zaman oynayamazsınız. Yani bu oyun felsefesinin Galatasaray ve Bursa maçlarındaki sebebi, nispeten kontrollü oynama sebebi, bence rakipler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA