Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Sorunlar devam ediyor

Beşiktaş'ın ilk yarıda devam eden sorunlarının çözülmesi umuduyla beklenen ikinci yarı, en azından kupa maçları istenildiği gibi başlamadı. Var olan problemlere yenilerinin de eklendiğini üzülerek gördük. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın genel sıkıntısı hücum hattındaki organizasyonsuzluk ve problemlerdi. Devre arasının bunları çözeceği, en azından bir takım gelişmeler sağlayacağı beklentisi bende mevcuttu. Bunun içerisinde sakat olan oyuncuların iyileşmesi ve tatil dönemindeki gelecek rahatlamayla baskının biraz daha düşecek olması ve akabinde de oyuncuların kendilerini daha rahat bir şekilde ikinci yarıya hazırlayacakları düşüncesi vardı. Fakat dünkü görüntü bunun tersi oldu.
Beşiktaş'ın en iyi bölgesi diye düşündüğümüz defans ve orta alandaki organizasyonsuzluk ve eksiklikler Beşiktaş'ı maçın ilk 26 dakikalık bölümünde 3-0'lık bir skorla karşı karşıya getirdi. Defansın göbeğinde Ferrari ve Sivok ikilisiyle beraber orta alanda Fink'in de olmaması dolayısıyla yerlerinde oynayan Toraman, Kaş ve Uğur'un aralarındaki koordinasyonsuzluk Beşiktaş'ın dengesini bozdu. Peş peşe yapılan bireysel hataların yanına bir de pozisyon hataları eklenince maç zaten Beşiktaş adına 26. dakikadan itibaren çevrilmesi zor bir duruma geldi. Zaten hücum bölgesinde bir türlü istenilen düzeye gelmeyen oyun yapısı bir anda karşılaşılan farklı skorun etkisiyle çok daha zorlanır hale geldi. Bu bölge içerisinde bazı oyuncuların form durumlarında eksikler olabilir, bunlar tartışılabilir. Fakat Beşiktaş'taki genel problem hala ulaşılamayan takım dengesinden ve oyun uygulamasından kaynaklanıyor.

KASIMPAŞA VE KADROSU
Bu arada bazı oyuncuların eksiklikleri bu tür bir skoru getirdiği gibi bir mazeret de ortaya koymamak gerekir. Beşiktaş'ın kadrosu bu tür maçlarda kaldırabilecek düzeyde. Kasımpaşa'yla dünkü oynayan Beşiktaş'ı karşılaştırdığımızda ne demek istediğimizi daha iyi anlatabiliriz. Bu örneği Kasımpaşa'yı küçültme anlamında değil bu kadroyla yaptıkları bu önemli işi doğru ifade edebilmek maksadıyla söylüyorum. Tüm eksikliklerine ve problemlerine rağmen takım olarak uydukları taktik disiplin, takım oyunu ve oyun anlayışıyla sahada çok önemli işler yaptılar. Bunun da karşılığını net bir şekilde aldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA